2.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Premiantul de sâmbătă: Teodora Dobra

O elevă de clasa a XI-a, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, este sărbătorita ediţiei a 19-a a campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Este în primii cinci cei mai buni elevi din clasă. Învaţă şi are chiar o mică afacere. Toată iarna face mărţişoare – cu replici din costume populare, dar şi din lut polimetric.

 

Mărţişoare inedite

Bunica mea cosea costume populare. Iar mama a venit cu ideea de a transpune costumul popular românesc şi în chip de mărţişor”, spune Teodora Dobra.

Aşa au ieşit din mâinile devencei miniaturi ale portului popular din Bucovina şi Ardeal – inclusiv traiste tradiţionale şi opinci cu nojiţe, care imită originalul. Mărţişorul este montat pe pânză de sac şi are pe el tricolorul.

Am creat acest gen de mărţişoare pentru a readuce în atenţia oamenilor o parte din identitatea noastră naţională”, explică eleva, care şi-a scos deja creaţiile la vedere, pe străzile oraşului, alături de mărţişoare din lut pe care le-a modelat împreună cu mama sa. 200 de figurine lucrate cu migală, iar la final, arse în cuptor, ca să dureze.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă, s-o cunoașteți pe Teodora, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Ea face parte dintre necunoscuţii care, prin munca şi preocupările lor, ne fac viaţa mai frumoasă. Artişti, inventatori, meşteşugari şi mulţi alţii care ne arată că frumosul şi utilul sunt aici, lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/