0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Schimbare prin mişcare. Campionatul Naţional Street Workout din România, organizat la Orăştie

22 de tineri din întreaga ţară vor concura duminică în Parcul Tineretului din oraşul Paliei. Câştigătorul va reprezenta România la Campionatul Mondial de la Moscova

antrenamentOrăştie va fi la sfârşitul acestei săptămâni gazda primului Campionat Naţional Street Workout din România. Evenimentul, la care vor participa 22 de tineri atleţi din întreaga ţară, care s-au pregătit intens pentru competiţie, se va desfăşura duminică în Parcul Tinerertului din Orăştie, începând cu ora 12.

Exerciţii cu propria greutate

“Street Workout este o nouă mişcare, tot mai populară în rândul tinerilor, ce constă în exerciţii cu propria greutate, în scopul obţinerii unui corp frumos, tonifiat şi sănătos. Acest sport este foarte atractiv, spectaculos şi gratuit, ajutând la dezvoltarea unui corp armonios, cu o musculatură bine definită, într-un mod natural”, spune Raluca Nicula, preşedinta Asociaţiei pentru Tineret, Învăţământ şi Turism, unul dintre organizatorii campionatului. La competiţie va fi prezent şi Doru Dorobăţ, reprezentant World Street Workout & Calisthenics Federation în România şi fondator al Fitness Urban – Grup România. Tânărul a fost reprezentantul României la Campionatul Mondial Street Workout, ce a avut loc în Lituania anul trecut.

Miza este Campionatul Mondial

“Competiţia se va desfăşura pe terenul de antrenament pregătit special în acest scop în Parcul Tineretului, iar ulterior acesta va rămâne pentru tinerii din oraş care vor dori să se antreneze aici. Pe lângă cei doi arbitri din Ungaria ce vor juriza Campionatul, printre invitaţi îl mai menţionez pe campionul naţional la flotări, Adrian Petre”, spune Doru Dorobăţ. Câştigătorul Campionatului Naţional Street Workout va reprezenta România la Campionatul Mondial Street Workout care va avea loc la Moscova în data de 17 iulie. Competiţia este organizată de Asociaţia pentru Tineret, Învăţământ şi Turism, în colaborare cu Doru Dorobăţ, sprijinită de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Municipiului Orăştie.

[box type=”tick”]Patru parcuri de antrenament în doi ani

parc bejan“Obiectivul meu este de a face parcuri de antrenament în toate oraşele mari din ţară, pentru ca tinerii să aibe spaţii în care să se poată antrena. Până acum există grupuri în 15 oraşe din ţară care practică fitness urban. Am iniţiat proiectul Fitness Urban în anul 2012, iar până acum am reuşit cu ajutorul primăriilor să organizez două astfel de spaţii în Galaţi şi un altul la Orăştie”, spune Doru Dorobăţ. La Parcul de antrenemant de la Deva, care va fi amenajat în zona de agrement de la Bejan, lucrările au debutat ieri dimineaţă.[/box]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/