33.1 C
Deva
sâmbătă, iunie 22, 2024

Se “schimbă foaia”. Chiriaşii ANL rău-platnici, evacuaţi la restanţe de 60 de zile

Şase chiriaşi vor fi evacuaţi din blocurile ANL, deoarece nu şi-au achiatat chiriile sau facturile. De la 1 noiembrie, răuplatinicii care vor aduna datorii la chirie sau utilităţii vor putea fi evacuaţi fără somaţie, după 60 de zile de întârziere a plăţii

chiriasi

Acumularea debitelor uriaşe la chirie şi utilităţi i-au îndemnat pe consilierii locali “să schimbe foaia” în ceea ce priveşte drepturile contractuale ale chiriaşilor Primăriei Deva care deţin locuinţe pentru tineret în regim de închiriere. Deşi în contract era stipulat ca atât chiria, cât şi contravaloarea serviciilor furnizărilor de utilităţi trebuie plătite lunar, mulţi dintre aceştia “au uitat” să îşi achite obligaţiile.

Evacuaţi fără somaţie

După cum prevedeau contractele semnate între proprietar şi chiriaş, rezilierea contactului pentru rău platnici urma să se facă la trei luni consecutive de neplată a datoriilor. Dar, începând de la 1 noiembrie, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local adoptată luni, chiriaşii pot fi evacuaţi pentru neplată la 60 de zile, deşi termenul propus iniţial în proiect era de 45 de zile. “Propunem modificarea termenului de la 45 de zile la 60 de zile şi introducerea a două noi aliniate în ceea ce priveşte punerea în întârziere. Primul aliniat: Chiriaşul este de drept în întârziere prin simpla împlinire a termenului de 60 de zile pentru executarea obligaţiilor de plată a chiriei şi/sau a cheltuielilor comune. Rezilierea operează pe deplin drept, fără somarea sau notificarea în prealabil a chiriaşului şi fără intervenţia instanţelor judecătoreşti”, au votat luni consilierii deveni.

Aşteaptă să fie daţi afară

În perioada următoare, şase chiriaşi care nu şi-au plătit datoriile vor fi evacuaţi. La blocul ANL 3 de pe strada Eminescu, erau propuşi spre reziliere şi evacuare un număr de 22 de chiriaşi, dintre care 20 şi-au achitat restanţele la zi, iar la blocul ANL 1, de lângă Sala Sporturilor din zece chiriaşi restanţi, şase şi-au achitat debitele.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/