8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Semestrul testărilor. 24.000 de elevi hunedoreni se pregătesc pentru examene

Deşi Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională încep odată cu vara calendaristică, elevii din anii terminali de gimanaziu dar şi de liceu trebuie să treacă mai întâi, de simulări. Clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin Evaluarea Naţională în luna mai 

elevi.Semestrul al doilea care de-abia a luat starul se anunţă bogat în simulări şi evaluări, la nivel naţional. Aproape 24.000 de elevi hunedoreni din clasele II, IV, VI, VIII, XI şi XII vor participa la examenele care vor începe în luna februarie şi se vor sfârşi la sfârşitul lunii mai. Este pentru prima dată, când la Evaluarea Naţională au fost incluse clasele primare şi clasa a VI-a. Tot o premieră este participarea elevilor din clasa a XI-a la simularea pentru Bacalaureat.

Clasa a VIII-a, primii la testări

Primii care vor intra în febra examenelor sunt elevii din clasele terminale de gimnaziu. Aproape 3.900 de elevi vor susţine simularea Evaluării Naţionale în perioada 18-20 februarie, rezultatele urmând a fi afişate în 7 martie. Elevii vor susţine examene la limba română, limba maternă şi matematică.

La începutul primăverii, între 3 şi 7 martie, este rândul elevilor din penultimul şi ultimul an de liceu să fie testaţi în cadrul simulării examenelor de Bacalaureat. Peste 8.900 de elevi vor intra în sălile de examen pentru a susţine probele scrise de limba română, limba maternă, proba obligatorie a profilului dar şi proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 14 martie. “Simulările îi vor ajuta pe elevi să se acomodeze cu specificul examenelor pe de o parte, iar pe de alta, vor dovedi cât de pregătiţi sunt pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, spune inspector Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Evaluări Naţionale pentru clasele primare

Între 6 şi 29 mai vor fi organizate Evaluări Naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 11.000 de elevi hunedoreni vor participa la examenele care vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Elevii pe cele trei categorii de vârstă vor susţine examene la Limba Română, Limba Maternă şi Matematică. Potrivit Legii Învăţământului, “rezultatele evaluărilor sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învaţare ale elevilor” la clasa a II-a, pentru “diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar” pentru clasa a IV-a şi pentru “elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi pentru preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu”, pentru clasa a VI-a.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/