-0.2 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Spitalul din Petroşani va avea propriul incinerator

Spitalul de Urgenţă Petroşani a fost selectat de Ministerul Sănătăţii printre unităţile medicale din ţară unde va fi construit un incinerator pentru neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea medicală. Acesta va funcţiona în incinta fostei centrale termice.

spital_petrosaniLa ora actuală, oficialii SUP au încheiat un contrat cu o firmă specializată care să preia deşeurile medicale periculoase. Unitatea medicală a avut un crematoriu, însă acesta a trebuit desfiinţat după aderarea la normele europene din cauză că nu mai corespundea cerinţelor de mediu. Iar pentru un alt incinerator nu s-au găsit până acum fonduri, chiar dacă o bună perioadă de timp acesta a deservit toate spitalele din Valea Jiului. „În urmă că mai bine de 5 – 6 ani s-a solicitat şi realizat demolarea crematoriului, care nu mai corespundea normativelor legale în vigoare. Acest incinerator va fi amenajat printr-un program naţional care vizează mai multe spitale din ţară şi va fi de mari dimensiuni”, a declarat managerul SUP, Alin Vasilescu. Acesta a precizat că proiectul va fi realizat direct de către oficialii MS, iar celelalte spitale din Valea Jiului vor putea să folosească acest incinerator pentru neutralizarea deşeurilor medicale, în cazul în care vor dori, evident pe bază de contract.

Pentru implementarea acestui proiect, consilierii locali din la Petroşani au aprobat schimbarea destinaţiei pentru o suprafaţă de teren de 60 mp proprietate publică a municipiului Petroşani, aflată în administrarea SUP, din incinta fostei Centrale Termice.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente