2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Tabăra de artă din Simeria a devenit o tradiţie

dumitru copil mesterZeci de tineri vin în fiecare vară în Simeria, pentru a învăţa meşeteşugurile populare şi pentru a-şi petrece o parte din vacanţă în atelierele de creaţie înfiinţate în cadrul Şcolii Waldorf din localitate. Participanţii la tabără au ocazia să lucreze alături de meşteri autentici şi de profesori de arte.

Maestrul Dumitru Copil a venit din Timişoara pentru a-I învăţa pe copii meşteşugul creaţiilor populare din lemn şi împletitului frânghiilor. “Am lucrat cu copiii şi cu tinerii şi sunt foarte creativi şi interesaţi de arta populară”, a spus meşterul popular.A fost a unsprecezea ediţie a Teberei Internaţionale de artă, desfăşurată în Simeria.

Evenimentul este organizat în fiecare vară de Şcoala Waldorf a Colegiului Anghel Saligny din localitate, iar în acest an au participat peste 100 de iubitori de artă, de la copii până la vârstnici de 67 de ani. “An de an, participanţii ne asaltează cu dorinţa de veni şi de a lucra, cu bucuie, dar şi cu amărăciunea că nu pot rămâne încă o săptămână măcar în tabăra de creaţie”, a spus Lucian Ursaleş, unul dintre profesorii care s-au ocupat de organizarea taberei. În cele peste 20 de ateliere de creaţie, participanţii la expoziţie au învăţat să creeze obiecte de artă inedite, alături de artişti.

Articolul precedent
Articolul următor

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/