0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Un zâmbet pentru copiii internaţi în spitale

Reprezentaţii artistice, modelare de baloane, expoziţii de fotografie sunt o parte din activităţile care vor fi organizate de Asociaţia ”Dr. Clown” din Petroşani la secţiile de pediatrie a spitalelor din judeţ

Pentru a aduce un zâmbet copiilor bolnavi, o mână de oameni hotărâţi din Petroşani au iniţiat un proiect curajos. Bazîndu-se pe ajutorul studenţilor voluntari de la Facultatea de Ştiinţe din Petroşani, Asociaţia ”Dr. Clown” organizează  în cadrul secţiilor de pediatrie a spitalelor sau a centrelor sociale reprezentaţii artistice de parodie şi pantomimă, modelare de baloane, origami, dublate de cântece şi poezii pentru copiii aflaţi în suferinţă. Până acum asociaţia a semnat acorduri de colaborare cu Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” din Petroşani.

Camere de relaxare pentru micuţi

Până în prezent, Dr. Clown şi-a făcut simiţită prezenţa la Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani  şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” prin reprezentaţii specifice, iar în prezent organizează expoziţii de fotografie tematică în holurile spitalelor şi policlinicilor cu care are încheiate acorduri de colaborare cu titlul „Luminează viaţa prin culoare”. “Rolul nostru este să aducem culoare şi zâmbet semenilor noştri, îndeosebi copiilor suferinzi, în saloanele şi sălile de aşteptare a spitalelor”, sunt de părere membri asociaţiei. De asemenea, în cadrul secţiilor de pediatrie Asociaţia „Doctor Clown” are intenţia să pregătească câte o cameră de relaxare pentru copiii internaţi aici. Camerele vor fi utilate cu jucării, rechizite, instrumente şi alte dotări specifice astfel încât copii din spitale să îşi poată petrece timpul într-un mediu cât mai apropiat de cel din familie.

Strângere de fonduri

“Pentru a duce la bun sfârsit aceste iniţiative vom organiza mai multe activităţi pentru strângere de fonduri în Petroşani. „Maratonul zâmbetului” care va consta într-un maraton de citit literatură umoristică sau pentru copii, 24 de ore non stop, va fi prima astfel de activitate, urmată de o lansare de lampioane zburătoare cu titlul „Lansează un zâmbet pentru cineva”. Sumele încasate în urma acestor activităţi vor  fi utilizate pentru utilarea camerelor de relaxare”, a declarat Fulop Bela, reprezentant al Asociaţia ”Dr. Clown”.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/