0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Vaccinul hexavalent pentru bebeluşi a ajuns în judeţ

Părinţii se pot prezenta la medicii de familie cu sugarii în vârstă de două şi şase luni care trebuie imunizaţi cu acest tip de vaccin, 3.074 de doze fiind recepţionate de DSP Hunedoara  

vaccin

Peste 3.000 de doze de vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep B = vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B) au ajuns în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, fiindcrepartizate de către Ministerul Sănătăţii.

În cabinetele medicilor de familie

Potrivit Programului Naţional de Imunizare, vaccinul hexavalent se aplică copiilor în vârstă de două şi şase luni, la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea sugarilor împotriva unor boli infecţioase grave cum ar fi poliomelita, hemofilia sau hepatita B. “Trasmitem tuturor mămicilor din judeţ care au copii sugari că în judeţul Hunedoara există vaccin conform “Calendarului vaccinărilor în România 2013”, iar vaccinarea este singurul tip de prevenţie eficient împotriva unor boli infecţioase care pun în pericol sănătatea copiilor”, spune Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

Protejaţi împotriva bolilor infecţioase şi transmisibile

Potrivit Calendarului vaccinărilor, bebeluşii trebuie imunizaţi încă din maternitate, urmând ca la două, patru, şase, 12 şi 14  luni părinţii să se prezinte la medicul de familie pentru a respecta schema de vaccinare a micuţilor. De asemenea, între vârsta de patru şi opt ani, copiii trebuie imunizaţi din nou, ca metodă de profilaxie împotriva bolilor infecţioase sau transmisibile atât la medicul de familie, cât şi în campaniile şcolare, odată cu intrarea într-o colectivitate mai numeroasă.

[box border=”full”]

Interes tot mai scăzut

În ciuda campaniilor efectuate de către medici sau chiar de asociaţiile de pacienti, care încurajează vaccinul ca măsura de profilaxie, interesul populaţiei este tot mai scăzut, faţă de campaniile de vaccinare. Motivele ar fi, pe de o parte dispariţia multor boli de pe teritoriul României tocmai datorită vaccinării, iar pe de altă parte, existenţa unui curent la nivel global prin care vaccinarea este atacată de diverse grupuri, în ceea ce priveşte acest tip de prevenţie, singurul demonstrat ca eficient.

[/box]

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/