7.7 C
Deva
marți, martie 5, 2024

„Ziua Porţilor Deschise” în liceele hunedorene

În această săptămână elevii de clasa a VIII-a pot vizita liceul la care doresc să înveţe în următorii patru ani, studiind ofertele reale de studiu şi cazare ale acestuia

eleviCele 33 de licee de pe tot cuprinsul judeţului organizează în această săptămână „Ziua Porţilor Deschise”, pentru elevii de clasa a VIII-a. Cu această ocazie, şcolarii vor putea vizita instituţiile de învăţământ la care vor să urmeze cursurile liceale, dar şi să obţină informaţii despre ofertele de studiu sau de cazare reale ale acestora.

Monitorizarea alegerii traseului educaţional

Această activitate face parte dintr-un proiect mai amplu, cu privire la opţiunilor elevilor care încheie ciclul gimnazial pentru anul viitor şi coordonat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Studiul se desfăşoară pe o perioadă de trei săptămâni. În prima săptămână s-au organizat lectorate cu părinţii în cadrul cărora a fost prezentată importanţa orientării în carieră, respectiv alegerea traseului educaţional. În a doua săptămână, elevii pot studia oferta educaţională a liceelor în cadrul evenimentului „Ziua Porţilor Deschise” şi să viziteze instituţiile unde doresc să urmeze liceul. Ultima săptămână este dedicată aplicării unui chestionar tuturor elevilor din clasa a VIII-a, privind opţiunile acestora pentru anii de liceu.

Opţiuni reale

Este vorba de un studiu cu mai mulţi indicatori privind opţiunile elevilor care termină ciclul gimnazial. În urma acestui chestionar vrem să observăm care este orientarea elevilor spre mediul liceal şi dacă elevii sunt conştienţi de opţiunile lor, dacă au media de admitere potrivită pentru instituţia aleasă. De exemplu dacă un elev cu note mici preferă o unitate de învăţământ la care se intră cu medii de admitere ridicate, este clar că această opţiune nu este reală” spune Livia Vlad, profesor consilier în cadrul CJRAE Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/