Minorul în vârstă de 13 ani, care duminică a fost victima unui act de violenţă extremă într-un loc de joacă din municipiul Hunedoara, a rămas internat în spital.

Potrivit medicului reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, minorul internat duminică la Deva a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea conştiinţei, şi va rămâne în unitatea medicală, starea sa fiind stabilă, în prezent. „Pe lângă traumatismul cranio-cerebral, a suferit şi o fractură de os occipital. Va fi transferat la Secţia de Neurochirurgie, însă starea sa nu necesită ca pacientul să fie supus unei intervenţii chirurgicale”, a precizat dr. Lucian Miron, directorul medical al SJU Deva.

Agresorul său, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Hunedoara, a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore şi va fi adus, luni, în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Duminică, un bărbat a fost filmat cu un telefon mobil în timp ce a agresat doi copii la un loc de joacă din municipiul Hunedoara. În imaginile publicate apoi pe reţelele de socializare se poate vedea cum agresorul se îndreaptă furios către un copil de doar câţiva ani care se dădea pe un leagăn, îl înjură, strigându-i „Vino aici, f… morţii mă-tii” şi îl ridică – strângându-l cu mâinile de gât – până deasupra capului, apoi îl trânteşte cu putere pe caldarâm. Copilul trântit în cap, nepot al agresorului, în vârstă de 13 ani, a rămas neclintit din cauza durerilor. Ar fi leşinat, susţin martorii evenimentului. Câteva secunde mai târziu, în timp ce primul copil zăcea pe jos, bărbatul s-a îndreptat spre fiul său în vârstă de 7 ani, l-a înjurat şi l-a trântit şi pe acesta. Între timp, mai multe persoane se îndreaptă spre primul dintre copiii agresaţi pentru a-i acorda ajutor, în timp ce acesta rămâne nemişcat. Agresorul s-a îndepărtat, fără să privească la victima sa. Oamenii au sunat la 112, iar copilul trântit a fost transportat la spital.