23.7 C
Deva
marți, iulie 23, 2024

Cu mașinile pe pista de atletism de cinci milioane de lei din Deva, rămasă nefinalizată de peste un an

Lucrările la noua pistă de atletism din stadionul din Deva au început în luna iunie a anului 2020. La acea vreme, Primăria Deva anunţa o investiţie de cinci milioane de lei în realizarea „celei mai moderne piste de atletism din România”, potrivit primarului Florin Oancea. Construcţia trebuia finalizată în cinci luni, însă a intrat în blocaj înainte de a fi turnat stratul de material elastic. În 2021 constructorii nu au mai fost văzuţi pe şantier, în schimb pe pista de beton intră uneori şoferii care dau ture cu autoturismele.

În primăvara acestui an, primăria anunţa că aşteaptă materialele elastice importate din Italia pentru a fi turnate pe pistă şi explica faptul că stratul de cauciuc nu poate fi aşternut decât în condiţii de temperatură şi umiditate optime, respectiv în timpul verii. Un nou termen a fost anunţat pentru finalizarea investiţiei, luna august a anului 2021, însă nu a mai fost respectat. Una din cauze au fost lucrările de amenajare a terenului de fotbal al stadionului, investiţie aflată, de asemenea, în blocaj.

„Atât din cauza situaţiei generate de virusul SARS-COV 2, cât şi a întreruperii execuţiei lucrărilor până la refacerea suprafeţei terenului de fotbal, executantul lucrării nu a putut livra întreaga cantitate de material sintetic necesar pentru a fi montată pe pista de atletism, urmând ca acesta să fie livrat şi pus in operă doar după emiterea ordinului de reîncepere a execuţiei lucrărilor. Conform indicaţiilor producătorului de material prevăzut pentru pavimentul pistei de atletism, trebuie avut în vedere condiţii meteorologice favorabile la începerea montării, respectiv temperaturi şi umiditate propice. Lucrările rămase de executat la acest obiectiv de investiţii nu pot fi executate în această perioadă a anului, având în vedere temperaturile scăzute în această perioadă precum şi prevederile  Normativului C-16-84 pentru realizarea pe timp friguros a lucrărilor de construcţii şi instalaţii”, informează Primăria Deva.

Peste cinci milioane de lei, din bugetul local al municipiului Deva, costă noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal de la poalele Cetăţii Devei. Aceasta va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare de alergare. Pista este prevăzută cu opt culoare de alergare, iar în spatele porţilor de fotbal vor fi amenajate opt sectoare speciale de atletism – aruncare cu suliţa, aruncarea greutăţii, groapă cu nisip, săritura cu prăjina, alergare, săritură în lungime şi triplusalt etc.

Foto: Adina Petruţ. Facebook

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/