4.6 C
Deva
miercuri, martie 19, 2025

La Deva a fost „Cântec de primăvară”

Manifestarea, una de excepţie, a fost organizată de către Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”

Cei mai iubiţi artişti ai muzicii populare din judeţul Hunedoara, dar şi tineri interpreţi locali, au concertat, zilele trecute, la Deva, la Teatrul de Artă.

Nume cunoscute şi „noul val”

Eleganta locaţie din municipiul de reşedinţă al judeţului Hunedoara a fost gazda unui concert folcloric de excepţie, intitulat „Cântec de primăvară”, organizat ireproşabil de către reprezentanţii Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean”. Sala de spectacol a fost arhiplină, iar fiecare melodie a fost acompaniată de ropote de aplauze. Printre cei care au urcat pe scena Teatrului de Artă din Deva s-au numărat nume consacrate ale folclorului hunedorean, care sunt cunoscute deja în toată ţara, precum Ana Almășan Ciontea, Elena Evsei Ruiu, Nelu Ban Fântână, Valerica Ianoși Marian, Viorica Brândușan Lupo, Mariana Suciu, Mihai Petreuș, Vionelia Bălușe, Dorel Sparios, Lorena Pascu, Alisa Toma, dar şi tinere talente din judeţ, reprezentanţii „noului val” al muzicii populare, care bat puternic la porţile afirmării. Spectacolul a fost o reuşită, lucru remarcat de către participanţi, dar şi de către organizatori „A fost o seară extraordinară. Am reuşit să avem alături de noi toţi tinerii interpreţi hunedoreni şi o mare parte a artiştilor consacraţi din judeţ. Ne-am dorit, din tot sufletul, să oferim spectatorilor şi telespectatorilor un spectacol susţinut numai de interpreţi din judeţul nostru şi sunt convins că am reuşit acest lucru”, a spus Ovidiu Olari, director artistic la Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”. Spectacolul, pe lângă succesul său în sine, a mai reuşit un lucru extreme de important: promovarea tinerelor talente ale folclorului hunedorean. “A fost un spectacol frumos, în care am pus multă dragoste prin tot ceea ce am pus în scenă. Ne-am dorit să aducem cât mai mulţi tineri pe scenă, pentru că avem multe talente în judeţ. Mă bucur că au fost aşa de mulţi şi că reuşim să îi promovăm. De altfel, acesta este şi scopul instituţiei noastre, de a promova tinerele talente din judeţul Hunedoara”, a afirmat Cristian Fodor, manager al Ansamblului Profesionist “Drăgan Muntean”.

ansamblu

Distincţie pentru un maestru

Un moment deosebit al spectacolului l-a reprezentat prezenţa la pupitrul dirijoral a venerabilului maestru Constantin Arvinte, cel care, la apropape 90 de ani, a fost într-o formă de zile mari. Mai mult, maestrul a dirijat orchestra Ansamblului Profesionist “Drăgan Muntean”, care i-a interpretat o suită special compusă pentru spectacolul “Cântec de primăvară”. Cu această ocazie, maestrului Constantin Arvinte I s-a decernat o plachetă omagială, care i-a fost conferită de către Dorin Gligor, vicepreşedintele cu atribuţiuni de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. “Sunt onorat de această distincţie. M-am simţit ca pe o gură de rai, cum se spune, aici la Deva. Am fost foarte bine primit, atât de tinerii directori, cât şi de membrii orchestrei. Am colaborat, aici, cu nişte profesionişti adevăraţi. A fost superb”, a declarat dirijorul Constantin Arvinte. Spectacolul folcloric de excepţie de la Deva a durat aproximativ patru ore.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/