24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Cum s-a lucrat la Drumul județean 687 Hunedoara – Călan

Modernizarea Drumului Județean 687 Hunedoara – Călan se apropie de final, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara, beneficiarul investiției finanțată din fonduri europene.

„Lucrările sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 75% în acest moment. În intravilanul municipiului Hunedoara se lucrează la amenajarea trotuarelor, la realizarea accesului către proprietăți și a racordurilor cu drumurile laterale. În extravilan se execută lucrări de montaj de parapete metalice, urmând să fie turnat stratul de uzură. Conform avizului de lucru emis de Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, în această perioadă, de iarnă, se pot executa numai lucrări în afara carosabilului”, a informat Bogdan Hăulică, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Hunedoara.

La finalul investiției, Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan va fi modernizat pe o lungime de 9,7 kilometri de carosabil. Proiectul vizează lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei reprezintă o finanţare nerambursabilă, restul fondurilor fiind asigurate de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Hunedoara – beneficiarul proiectului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/