17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Daune uriașe pentru un șofer care a lovit cu mașina un mistreț pe DN 66

Un șofer care a lovit un porc mistreț pe un drum din apropierea Hațegului va fi despăgubit cu peste 50.000 de lei de către Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Ursul Brun Retezat” și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, conform unei sentințe, care nu este definitivă, pronunțată de Judecătoria Hațeg. Iulian Dănilă a reclamat cele două instituții la Judecătoria Hațeg, în urma unui accident în care și-a distrus mașina, în impactul cu animalul sălbatic.

„Instanța obligă pârâtele ca în solidar să plătească în favoarea reclamantului suma de 43.805 lei reprezentând contravaloarea costului reparaţiei autoturismului marca Renault Scenic, proprietatea reclamantului. Obligă pârâtele ca în solidar să plătească în favoarea reclamantului în total suma de 9.603 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la data comunicării”, se arată în decizia magistraților, din 4 septembrie.

În mai 2019, șoferul a chemat în judecată Asociația de vânătoare și CNAIR, solicitând despăgubiri după accidentul din 9 noiembrie 2018.

„În motivare, s-a arătat că la data de 9 noiembrie 2018 ora 20:42 reclamantul se deplasa cu autoturismul proprietatea sa Renault Scenic pe DN 66 din direcția Simeria – Hațeg. După intersecția DN 66 cu DC 62 (satul Plopi) la km 186 din partea dreaptă a drumului, pe sensul de mers al reclamantului, în fața vehiculului a sărit un porc mistreț, pe care, din cauza distanței reduse, reclamantul nu l-a putut evita în ciuda manevrelor efectuate astfel încât au intrat în coliziune. În urma impactului animalul a fost proiectat în afara părții carosabile iar autoturismul a suferit avarii majore. La fața locului au oprim mai multe autoturisme pentru a da ajutor și în interval de 25 de minute de când a fost apelat numărul unic de urgență 112 la fața locului au ajuns un reprezentant al Postului de Poliție Bretea Română, pe raza teritorială a căreia a avut loc accidentul și o persoană care a susținut că animalul aparține AVPS Ursul Brun Retezat. S-a procedat la constatarea faptelor, reprezentanții AVPS Ursul Brun au ridicat cadavrul animalului, iar mașina a fost încărcată pe o platformă și depozitată la Hațeg. Revenind în zonă în 11 noiembrie 2018, reclamantul arată că a observat în zona de impact vizibilă o potecă de animale. Arată reclamantul că față de situația de fapt prezentată și în considerarea conținutului Procesului verbal de ridicare a cadavrului animalului exista un raport de cauzalitate directă între pătrunderea porcului mistreț pe DN 66 și daunele suferite de autoturismul său. Reclamantul i-a contactat anterior pe ambii pârâți, CNAIR comunicându-i că pentru repararea pagubei este necesară intervenția instanței iar AVPS Ursul Brun Retezat nerăspunzând. Consideră astfel reclamantul că sunt întrunite condițiile legale pentru antrenarea răspunderii civile a ambilor pârâți”, se arată în dosar.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/