5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

De la excepţii la nulitatea actului procedural. O nouă mişcare pentru disculparea acuzaţilor din „Dosarul Uricani”

Apărătorii foştilor şefi de la Mina Uricani, judecaţi pentru ucidere din culpă în cazul accidentului din data de 5 februarie 2011, încearcă să stabilească nevinovăţia clienţilor lor prin invocarea unei nulităţi prevăzute de Codul de procedură penală. Asta după ce au susţinut în faţa instanţei de judecată că procurorul de caz ar fi trebuit să se abţină din cauza unei încrengături de rudenie.

 

mina_uricaniMagistraţii de la Petroşani judecă marţi un nou termen al procesului în care inculpaţi sunt foştii şefi ai Exploatării Miniere Uricani, acuzaţi de ucidere din culpă. Iar pentru acest termen, apărătorii inculpaţilor trebuie să precizeze caracterul nulităţii invocate la ultimul termen de judecată în favoarea clienţilor lor, asta după ce au ridicat şi mai multe excepţii ce ar trebui să-i disculpe pe foştii şefi ai minerilor de la Uricani.

Practic, avocatul Daniel Ionaşcu, asistentul Paulei Iacob în acest dosar, a cerut şi audierea lui Valentin Nicodim, care este fratele procurorului Ioan Nicodim, cel care a intrumentat doarul cauzei la momentul respectiv. Iar avocatul Ionaşcu a făcut vorbire în faţa completului de judecată despre încrengătură genealogică descoperită în “Dosarul Uricani” şi care ar fi condus la netrimiterea în judecată a unor presupuşi autori morali ai tragediei  din 5 februarie 2011. Ioanşcu a arătat judecătorului de caz că procurorul de caz ar fi trebuit să se abţină, din cauza unor încrengături de rudenie şi a afirmat că: “procurorul de caz, care a instrumentat acest dosar și l-a trimis în judecată prin rechizitoriu, este cumnatul unui șef din cadrul minei respective și fratele  juristului minei.(…) Mai mult, juristul minei respective, fratele procurorului instrumentor a fost numit jurist în timpul  domnului Toacsen, adică exact șeful departamentului electromecanică, care nu este inculpat, care a schimbat permisul de lucru și care, mai mult decât orice, nu răspunde pentru sectorul dumnealui”.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani din 5 februarie 2011 – soldat cu moartea a cinci electricieni – au fost trimişi în judecată patru foşti şefi ai Exploatării Miniere. Este vorba despre  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, acuzaţi de procurori de ucidere din culpă. Dosarul a ajuns pe rolul instanţei de la Petroşani în data de 20 martie 2012 şi până acum au fost audiaţi mai mulţi martori ce ar putea face lumină în acest dosar.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/