31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

Drumul spre Pasul Vâlcan a devenit pârtie de schi

IMG_0084După primele ninsori, Primăria Vulcan a decis să îi dea o altă utilitate drumului judeţean care leagă municipiul de staţiune. „Am stabilit de comun acord cu cabanierii din Pasul Vâlcan să închidem drumul traficului rutier şi să îl transformăm în pârtie pentru turiştii care vor să schieze sau să vină la sanie. Este un lucru bun pentru turişti. Ei urcă cu telegondola în Pasul Vâlcan şi coboară pe drum cu schiurile”, a explicat primarul Gheorghe Ile. Drumul judeţean 664 a devenit astfel singura pârtie funcţională din zona turistică Pasul Vâlcan.

https://www.youtube.com/watch?v=UEcUjrgUAG0

Zăpada în Pasul Vâlcan măsoară în aceste zile aproape un metru, iar noua pârtie a staţiunii este numai bună pentru amatorii de schi, snowboard şi săniuş. Pe drumul judeţean, maşinile nu au voie atâta timp cât zăpada este bună de schiat, iar pe pârtiile „clasice” nimeni nu se înghesuie pentru că nu au mai fost îngrijite. Cei care ajung pe munte găsesc totuşi un peisaj atractiv. Zona turistică, ocupată de câteva zeci de cabane, majoritatea vechi şi dărăpănate, este îngropată sub nămeţi, iar atmosfera de iarnă grea stăpâneşte împrejurimile.

https://www.youtube.com/watch?v=dVHbnAly4JE

În ciuda peisajului dezolant oferit de cabanele părăsite din Pasul Vâlcan, primarul Gheorghe Ile este optimist. „Sunt doar câţiva ani de când au început investiţiile în Pasul Vâlcan, deci suntem la început. După telegondolă şi modernizarea drumului de acces urmează proiectele pentru apă, canalizare şi iluminat stradal în staţiune. Pasul Vâlcan are viitor turistic, iar curând vor începe să apară construcţii nou în zonă. Sunt cinci proiecte aprobate care urmează să fie derulate”, afirmă primarul municipiului Vulcan.

https://www.youtube.com/watch?v=ccsmmPGcX2U

Gheorghe Ile spune că barăcile vechi de pe munte, care strică imaginea zonei turistice vor trebui demolate de proprietari în următorii doi ani. Iar în planurile administraţiei locale mai intră amenajarea altei telegondole care să lege Pasul Vâlcan de staţiunea Straja. De asemenea, în apropierea staţiei de pornire a telegondolei spre staţiune, va fi înfiinţat un aqualand, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/