31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

Dublă sărbătoare la Vălişoara

Pentru locuitorii comunei Vălişoara, sărbătorirea Zilei Eroilor a devenit deja o tradiţie, pentru că nu este an în care primarul comunei, Mircea Ion Rovinar, şi Consiliul Local să nu marcheze această zi importantă

 

 

În 6 iunie 2019, Ziua Eroilor, de Înălţarea Domnului, manifestările de la Vălişoara au fost prilej de dublă sărbătoare, cu implicaţii sociale şi spirituale, pentru toţi participanţii.

 

Sărbătoarea a fost marcată cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor şi cu depuneri de coroane de flori la toate cele trei monumente ridicate în cinstea celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Monumentul Eroilor de lângă Primăria Vălişoara, Troiţa de la Izvor, sau  „la Cioroi”, cum era cunoscută în vechime (troiţă ridicată în memoria revoluţionarilor din 1848-1849 ai comunei Vălişoara) şi la monumentul eroilor din satul Dealu Mare, altă localitate aparţinătoare de comuna hunedoreană Vălişoara.

La finalul ceremoniei, primarul Mircea Ion Rovinar a oferit plachete şi trofee omagiale consilierilor locali, funcţionarilor publici şi altor participanţi care, prin activitatea lor, au adus un aport important în dezvoltarea comunei. „Este obligaţia noastră morală să nu-i uităm pe cei care şi-au dat viaţa pentru ţară. Am cinstit și comemorat Eroii Neamului Românesc care au luptat pentru libertate, pentru reîntregirea patriei şi care, prin jertfa lor, au contribuit la realizarea idealurilor şi năzuinţelor de veacuri ale poporului roman”, spune primarul comunei Vălişoara, Mircea Ion Rovinar.

Acţiuni de Ziua Copilului

Ca în fiecare an, de Ziua Copilului, Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Şcoala Generală Vălişoara, organizează acţiuni dedicate copiilor. Cu această ocazie, au avut loc competiţii de atletism, desen (pe hârtie şi pe asfalt) şi alte activităţi recreative. Copiii participanţi la competiţii au primit medalii, iar ocupanţii primelor trei locuri de la toate cele opt categorii de vârstă au primit şi pachete cu rechizite şcolare.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/