5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

E oficial! Încă două tronsoane de autostradă se deschid în noiembrie

autostradaLucrările pe două dintre cele patru tronsoane ale autostrăzii Orăştie – Sibiu sunt finalizate în proporţie de peste 80 la sută, iar reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România afirmă că în noiembrie traficul rutier va fi deschis pe încă 43 de kilometri ai acestei autostrăzi.

Din luna noiembrie, potrivit conducerii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) se va putea circula pe două dintre cele patru tronsoane ale autostrăzii A1 Orăştie – Sibiu. CNADNR a informat că pe lotul de 24 de kilometri dintre Orăştie şi Vinţu de Jos lucrările sunt finalizate în proporţie de aproape 90 la sută, iar pe lotul de 19 kilometri dintre Vinţu de Jos şi Cunţa este de peste 80 la sută. Lucrările la centura Sebeşului, care face parte din cel de-al doilea lot al autostrăzii sunt pe final.

Proiect întârziat

Drumarii au întârziat aproape trei luni finalizarea lucrărilor la cele două tronsoane ale autostrăzii Orăştie – Sibiu, după ce în luna mai, termenul stabilit pentru finalizarea proiectului a fost sfârşitul lunii august. Primul tronson, de la Orăştie până la intrarea în Sebeş, are 24 de kilometri, iar valoarea proiectului a fost de 550 de milioane de lei, cu TVA, cea mai mare parte fiind contribuţia Uniunii Europene.

Proiectul este executat de Strabag. Cel de-al doilea tronson, de la intrarea în Sebeş până la ieşirea din Sebeş, are 19 kilometri şi include centura ocolitoare a municipiului Sebeş, de circa 10 kilometri. Lucrările contractate în vara anului 2011 de comania Straco au o valoare de proiect de circa 380 de milioane de lei. Tronsonul A1 Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu va avea o lungime de 115 kilometri şi o lăţime de 26 de metri. Autostrada este construită cu ajutorul finanţăriilor de la Uniunea Europeană, acordate prin programul de finanţare ISPA 2004, Autostrada Orăştie – Sebeş face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa. Construcţia autostrăzii va însemna, în primul rând, degajarea traficului greu de pe cel mai aglomerat drum naţional care tranzitează judeţul Hunedoara, DN7 Arad – Deva – Sibiu.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/