Nucile româneşti au concurenţă. Un fermier din Vrancea a investit 35.000 de euro într-o livadă de nuci franţuzeşti. Este convins că afacerea îi va aduce profit, pentru că producţia de soiuri franţuzeşti este de două ori mai bună decât cea de nuci autohtone, informează digi24.ro.
Ovidiu Lazăr şi-a făcut în urmă cu cinci ani o livadă de nuci în comuna vrânceană Tătăranu. Agricultorul spune că s-a documentat pe internet pentru a afla care sunt cele mai bune soiuri. „Am mers pe soiurile franceze pentru că intră foarte repede pe rod , din anul trei intră pe producţie şi productivitatea este dublă faţă de un nuc obişnuit”, spune acesta. Pentru fiecare din cele şase hectare a investit 5.000 de euro şi crede că profitul va fi pe măsură peste doi ani. „Două tone jumătate de miez se pot obţine pe hectarul de nucă. Asta înseamnă undeva la 14-15 mii de euro pe hectar”, susține fermierul. Un kilogram de miez de nucă costă în piaţă 45 de lei, însă fermierul îşi vinde recolta doar în străinătate. Continuarea pe digi24.ro.
SURSA: digi24.ro.