12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Bugetul Complexului Energetic Hunedoara aşteaptă avizul de la Ministerul Finanţelor

Complexul Energetic Hunedoara nu are încă un buget de venituri şi cheltuieli pentru acest an din cauză că documentul nu a primit încă avizul Ministerului Finanţelor. Oricum, este un buget calculat pe pierderi, spun ministeriabilii.

CNHOficialii Ministerului Economiei susţin că bugetul de venituri şi Cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara este finalizat, dar aşteaptă avizele de la Ministerul  Finanţelor. Mai mult, trebuie aprobat de către Guvern şi un  memorandum privind creşterea cheltuielilor de natură salarială, ca urmare a fuziunii dintre termocentralele Mintia şi Paroşeni cu Societatea Naţională a Huilei. „Bugetul de venituri şi cheltuieli se află în curs de avizare la Ministerul Finanţelor Publice, însoţit de un Memorandum în vederea aprobării de către Guvern a extinderii cheltuielilor de natură salarială ca urmare a fuziunii cu Societatea Naţională a Huilei Petroşani, precum şi pentru acceptarea unui buget realizat în condiţii de pierdere pentru anul 2014, având în vedere problemele deosebite cu care se confruntă în această perioadă Societatea Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru Energie.

Complexului Energetic Hunedoara este  o companie energetică din România, înfiinţată în septembrie 2012 prin fuziunea dintre Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni. La finalul lunii februarie 2013, compania a fuzionat cu Societatea Naţională a Huilei Petroşani, structură desprinsă la sfârşitul anului 2012 din Compania Naţională a Huilei. CEH a plecat cu patru din cele şapte mine ale CNH, respectiv Livezeni, Lonea, Vulcan şi Lupeni. Complexul Energetic Hunedoara asigură circa 5% din producţia de energie a României şi este o structură cu circa 7.000 de angajaţi.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/