28.9 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

SUSŢINERE IMM: Vorbă multă, acţiune puţină

Sunt prea multe declaraţii şi prea puţină acţiune în ceea ce priveşte sprijinirea sectorului IMM  la nivel european, a declarat, marţi seara, la Bruxelles, deputatul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) în cadrul prezentării cărţii „Întreprinzătorii au nevoie de libertate”, apărută cu sprijinul parlamentarului european Paul Rübig (ÖVP, PPE) din Austria.

DSC_0644„În perioada în care am lucrat în Comisia temporară CRIS a Parlamentului European (PE), care s-a ocupat de criza economică, financiară şi a locurilor de muncă, am ajuns la concluzia că trebuie creat cadrul prin care cele 23 de milioane de IMM-uri să poată înfiinţa măcar câte un nou loc de muncă. Propunerea noastră s-a intitulat  „Un IMM, o slujbă”. La aceea vreme, în UE erau circa 23 de milioane de şomeri. După aproape cinci ani, avem 26,4 de milioane de şomeri în UE. Ce putem spune despre slujbele create? Că numărul acestora este departe de dezideratul „Un IMM, o slujbă”. De ce? Pentru că avem prea multe declaraţii politice şi prea puţină acţiune”, a afirmat deputatul european al UDMR.

Potrivit lui Winkler, IMM-urile din întreaga Europă se luptă în continuare cu limitarea barierelor administrative, cu dificultăţi în obţinerea finanţărilor, cu fragmentarea pieţei comune, cu taxarea agresivă, cu diminuarea activităţilor economice transfrontaliere.

 

Știri Similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/