18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

El este Bear Grylls din Valea Jiului. Cum a supraviețuit un bărbat rătăcit în munți

Un localnic din Lupeni, dat dispărut de familie în urmă cu opt zile, din zona Straja a Masivului Vâlcan, a fost găsit teafăr.

Bărbatul le-a relatat salvamontiștilor că s-a rătăcit, însă a supraviețuit pe munte, hrănindu-se cu fructe de pădure și cu apă dintr-un pârâu care izvorăște din zona Straja.

Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara, a precizat că localnicul a fost căutat începând din 5 septembrie, în ziua în care familia acestuia l-a dat dispărut după ce plecase pe munte, la cules de ciuperci. A fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al câinilor, a afirmat acesta.

Bărbatul a fost găsit în zona pârâului Brăița, printr-un miracol, susțin salvamontiștii. „Vă spun sincer că nimeni nu se mai aștepta să fie în viață, după opt zile. A spus că a mâncat zmeură și că apa face minuni. A fost foarte frig, nu știm cum a rezistat. Era epuizat”, a declarat Ovidiu Oaidă, unul dintre salvamontiștii care l-au căutat, potrivit ziarul Cronica Văii Jiului.

În timpul acțiunilor de pe munte, salvamontiștii au descoperit, într-o zonă greu accesibilă de la poalele masivului, trupul unui alt bărbat, a cărui identitate nu a fost stabilită.

În această perioadă, a cescut numărul celor care se aventurează în pădurile de la poalele munților în căutarea ciupercilor comestibile, devenite o sursă de profit pentru tot mai mulți localnici din Valea Jiului. Salvamontiștii le recomandă oamenilor ca înainte de a pleca la drum să își anunțe familiile în ce zone se deplasează și să își fie echipați corespunzător. În ultimii ani au fost numeroase cazuri în care persoane rătăcite pe munte au fost găsite decedate.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/