1.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Elevii hunedoreni, pregătiţi în caz de cutremur

Elevii din judeţul Hunedoara sunt pregătiţi în caz de seism. Măsura a fost adoptată de Ministerul Educaţiei Naţionale la nivel naţional, iar exerciţiile de simulare a comportamentului în caz de cutremur au fost organizate împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

isj Elevii trebuie să ştie ce să facă în caz de cutremur, indiferent de clasa în care învaţă, bineînţeles acţiunile fiind asistate de cadrele didactice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Marta Mate, Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), a iniţiat la nivel naţional un exerciţiu de simulare a comportamentului populaţiei şcolare în caz de cutremure.
La nivel de judeţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara şi directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ au organizat şi derulat mai multe activităţi etapizate. Astfel, mai întâi a avut loc etapa de pregătire teoretică, ce s-a desfăşurat pe durata unei ore din programul şcolar al elevilor. Apoi, a fost organizat un exerciţiu practic, anunţat, de simulare a unui caz de seism, care a urmărit reacţia cadrelor didactice şi a elevilor în timpul şi după producerea cutremurului, respectiv exerciţii de evacuare controlată a clădirilor. Cel de-al doilea exerciţiu practic de simulare, de data aceasta neanunţat, a urmărit evaluarea însuşirii competenţelor de autoapărare în situaţia declanşării unui cutremur.

Toate comisiile din unităţile şcolare au obligaţia de a consemna rezultatele activităţilor în cadrul unor rapoarte ce vor fi centralizate la nivelul ISJ Hunedoara pentru a se stabili gradul de pregătire al elevilor Hunedoreni, precum şi al cadrelor didactice.

În ultima vreme România  fost zguduită de mai multe cutremure, de mică intensitate, din fericire, dar există temerea că va urma un cutremur de mare intensitate.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/