25.2 C
Deva
sâmbătă, septembrie 7, 2024

Ești tentat de o afacere cu cereale? Iată câteva informații care te pot ajuta!

Dacă ești nostalgic după bolul de lapte cu cereale din copilărie sau pur și simplu ți-ai dat seama că afacerile în agricultură sunt tot mai sigure în România acestor zile, ai ajuns la locul potrivit. În rândurile următoare vei descoperi câteva informații esențiale pentru începători într-o afacere cu cereale!  

Grâul, ovăzul, porumbul, orzul sau secara sunt cereale extrem de folosite și, automat, extrem de profitabile pe plan mondial. România este una dintre țările care exportă mari cantități de cereale în lume și datorită conjucturii conflictuale din Ucraina, unii specialiști în statistici agricole susțin că am devenit chiar prima țară ca număr de exporturi de grâu și de porumb. 

 

Dacă vrei și tu să profiți de această conjunctură favorabilă încearcă să respecți aceste sfaturi:

 

  • Încearcă să te hotărăști cu ce tip de cereale vrei să lucrezi

     Este indicat să stabilești dinainte un plan al afacerii tale iar în funcție de acest plan să hotărăști domeniul de activitate și cu ce tip de cereale vrei să lucrezi. Pentru fiecare tip de cereale ai nevoie de alte utilaje și este bine să ai undeva notat toate aceste lucruri. Dacă vrei să cultivi grâu ai nevoie de semănători, niște utilaje folosite pentru dispersia semințelor pe suprafața agricolă, dacă vrei să te implici în producția fâinei de porumb ai nevoie de o batoză de porumb, folosită pentru desfacerea știuleților de proumb. Există site-uri specializate ca viata-la-tara.ro unde găsești mult mai multe detalii despre utilaje agricole și cum le poți folosi.

 

  • Informează-te despre sol și climă

     Înainte să achiziționezi un teren și să demarezi următoarele etape de investiție în utilaje și de cultivare sau producție este bine să te informezi despre caracteristicile solului din zona unde dorești să investești. Solurile nu au aceeași compoziție peste tot. Există soluri acide, calcaroase, pietrișe sau noroioase care au particularități ce pot fi potrivite pentru un anumit tip de cereală sau altul. Cel mai indicat sol în cultivarea cerealelor s-a dovedit a fi cel calcaros. Clima este un alt factor important în alegerea cerealelor cu care dorel=ști să lucrezi. Dacă știi că zona respectivă are parte de cantități anuale de precipitații reduse este indicat să alegi porumbul, o ceareală care are nevoie de cantități reduse de apă fiind destul de rezistentă la secete.

 

  • Realizează o cercetare de piață

      Agricultura din țara noastră este în plină ascensiune și este important să cunoști foarte bine piața atunci când aspiri la ea. Ca să fii sigur de reușita ta trebuie să observi în ce domeniu există o cerere mai mare decât oferta și so o exploatezi sau să vii cu ceva nou care să te facă să devii alegerea cea dintâi. Fiind o piață în dezvoltare, competiția este mare și uneori, nedreaptă. Înainte să pornești în această nouă aventură trebuie să ai stabilite câteva noțiuni elementare: care vor fi clienții, cu și unde vei vinde și cine este competiția în sectorul ales de tine. O astfel de cercetare de piață este capitală pentru tine și afacerea ta.

     O afacere în domeniul cerealelor poate fi un adevărat succes dacă sunt urmați pașii corecți. Întradevăr, există și riscuri, însă orice afacere este riscantă în esența ei!

 

susra foto: pexels.com.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/