24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Etapa a doua a vaccinării anti-Covid 19. Unde se află centrele de vaccinare din județul Hunedoara

10 centre de vaccinare anti-COVID 19, au fost stabilite în județul Hunedoara pentru etapa a doua a vaccinării, care începe din 15 ianuarie și se adresează populației cu grad de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:

Un centru de vaccinaee va fi deschis în Brad, la Spitalul Municipal Brad (Str. Spitalului, nr. 3). El va deservi localitățile Brad, Vața de Jos, Baia de Criș, Luncoiu de Jos, Vălișoara, Criscior, Bucureșci, Buceș, Ribița, Tomești, Bulzești, Blăjeni, respectiv 5.016 de oameni incluși în etapa a doua a vaccinării anti-Covid 19.
Un centru de vaccinare va fi deschis în Deva, în clădirea Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” (Piața Victoriei, nr. 4). Va deservi localitățile Deva, Șoimuș, Certeju de Sus, Hărău, Simeria, Cârjiți, Băița, respectiv 11.392 de persoane.
Un centru de vaccinare va funcționa în Hunedoara, la Sala de sport a Liceului „Traian Lalescu” (Strada Victoriei, nr. 23), va deservi Hunedoara, repspectiv 7.868 de persoane.
Un centru de vaccinare va funcționa la Ilia, în Sala de sport comunitară de pe Strada Traian. Va desrvi localitățile Ilia, Vorța, Brănișca, Vețel, Bătrâna, Dobra, Lăpugiu de Jos, Burjuc, Gurasada, Zam, respectiv 2.486 de oameni.
Un centru de vaccinare va fi deschis în Orăștie, în Sala de sport comunitară de pe Strada Pricazului, nr. 16. Va deservi localitățile Orăștie, Balșa, Geoagiu, Romos, Beriu, Rapoltu Mare, Turdaș, Mărtinești, Orăștioara de Sus, respectiv 4.615 de oameni.
Un centru de vaccinare va fi deschis în Petroșani, în Sala de sport de la Școala nr. 7, situată pe Str. Venus, nr. 9. va desrvi localitățile Petroșani, Aninoasa, Bănița, cu 4.560 de persoane incluse în etapa a doua a vaccinării.
Un centru de vaccinare va fi deschi în Lupeni, la Palatul Cultural „Minerul”, de pe Strada 6 August, nr. 1. El va deservi localitățile Lupeni, Uricani, Vulcan, repectiv 5.080 de persoane.
Un centru va funcționa în Hațeg, la Sala de sport comunitară, de pe Strada Independenței, nr. 2A. Va deservi localitățile Hațeg, General Berthelot, Răchitova, Densuș, Totești, Sântămarie Orlea, Sarmizegetusa, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Pui, Baru, respectiv 4.027 de oameni.
Un centru de vaccinare va funcționa în Petrila, la Cultura „Ladislau Schmidt” de pe Str. Republicii. EL va desrvi 1909 persoane, din Petrila.
Un centru de vaccinare va fi deschis în Călan, la Centrul de Sanatate Multifuncțional, situat pe Strada Policlinicii, nr. 1. El va desrvi localitățile Călan, Boșorod, Bretea Română, Băcia, respectiv 2.195 de oameni.

În etapa a doua de vaccinare anti-Covid 19 au fost incluse
Populația cu grad ridicat de risc: Adulți cu vârsta peste 65 de ani; Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale: Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora); Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
Personalul din sectorul economic vital: Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume); Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; Unități de producție, transport și distribuție gaze; Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; Transport de persoane și mărfuri; Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); Personalul din unitățile de învățământ și creșe; Personalul poștal și din servicii de curierat; Personalul cultelor religioase; Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale); Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/