24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Evaluarea activităţii poliţiştilor de imigrări din Hunedoara, în anul 2021

În cursul anului 2021, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara au asigurat managementul şederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1.665 de persoane, dintre care 891 din staţe terţe și 774 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistaţi 24 de cetăţeni străini în situaţii ilegale. S-a dispus returnarea de pe teritoriul României în 8 dintre cazuri, 5 cetățeni străini minori au fost transferaţi într-un centru de plasament, iar 10 persoane au solicitat azil.

De asemenea, au fost emise 483 avize de muncă pentru lucrători permanenți, 420 pemise de şedere, 198 documente de înregistrare a rezidenței pe teritoriul României şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 47.450 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru ImigrăriBiroul pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara, în cursul anului 2021, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 1665 de persoane, dintre care 891 de străini din state terţe, cei mai mulți din Moldova, China, Turcia şi 774 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetaţenilor români, UE sau SEE), studii, angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte înregistrarea rezidenţei pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre U.E. şi S.E.E., în anul 2021 au fost primite şi înregistrate de 232 de cereri, din care: 198 de cereri pentru eliberarea certificatului de înregistrare și 34 de cereri pentru eliberarea cărţii de rezidenţă permanentă.

Ca urmare a soluționării cererilor înregistrate la nivelul serviciului au fost emise un număr de 10 invitații, 483 de avize de angajare în muncă, 5 comunicări emise în vederea obținerii vizei de lungă ședere pentru reîntregirea familiei, 420 de pemise de şedere, dintre care 369 de permise de şedere temporară şi 51 de permise de şedere pe termen lung. De asemenea, au fost emise 198 certificate de înregistrare şi 34 de cărţi de rezidenţă permanentă.

Pe linia combaterii şederii ilegale, au fost organizate 29 de acţiuni cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 24 de străini în situaţii ilegale. S-a dispus returnarea de pe teritoriul României în 8 dintre cazuri, 5 cetățeni străini minori au fost transferaţi într-un centru de plasament, iar 10 persoane au solicitat azil.

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 47.450 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, OUG 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene şi O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI HUNEDOARA

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/