17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Explicațiile prefectului, după transformarea Spitalului din Hunedoara în unitate medicală COVID-19

Prefectul Judeţului Hunedoara a explicat, într-un comunicat transmis sâmbătă, de ce Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara,  a fost declarat unitate medicală COVID-19. Prefectul Călin Marian a precizat că decizia Ministerului Sănătăţii are la bază evoluţia dramatică a numărului de cazuri confirmate COVID-19 în judeţul Hunedoara.

„În ciuda eforturilor depuse de întreg personalul medical, de autorităţile locale, veştile nu sunt deloc bune. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul are obligaţia de a acţiona cu fermitate. Iar fermitate, în acest caz, înseamnă să punem la dispoziţia semenilor noştri, loviţi de această cruntă pandemie, toate capacităţile necesare. Nu avem de ales, pentru că nici boala nu alege. Consultările cu specialiştii din domeniul medical au dus la concluzia că, la acest moment, este imperios necesară implicarea directă a unităţii medicale menţionate. Întărim astfel capacitatea de a trata pacienţii, spitalul din Hunedoara fiind utilat corespunzător, dar şi deservit de personal suficient şi bine pregătit”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Judeţului Hunedoara.

Locuitorii municipiului Hunedoara şi ai localităţilor limitrofe nu rămân fără asistenţă medicală de specialitate, indiferent de afecţiunile de care suferă, informează Prefectura Judeţului Hunedoara.

„Secţiile de oncologie, dializă precum şi Policlinica din localitate rămân în continuare la dispoziţia cetăţenilor, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva are capacitatea de a prelua imediat orice pacient care nu ar putea fi tratat la Hunedoara, necesitând investigaţii suplimentare sau tratament de specialitate”, a precizat prefectul Călin Marian.

De la sfârşitul acestei săptămâni, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a devenit unitate medicală COVID şi va trata, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă şi Oncologie, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus. De asemenea, Ambulatoriul va rămâne deschis pacienţilor, indiferent de afecţiunile acestora.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/