23 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Festivitatea de premiere a Concursului național de traduceri literare şi de specialitate pentru studenți și elevi

Departamentul de Filologie al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, Asociația Alba-Manche Împreună AMI, British Council, Cluj-Napoca și Institut français, Cluj-Napoca organizează, în data de 29 mai 2021, la ora 11.00, Festivitatea de premiere a Concursului național de traduceri literare şi de specialitate pentru studenți și elevi, aflat la cea de-a X-a ediție.

Festivitatea va avea loc online, pe platforma Microsoft Teams, unde sunt invitați să participe toți elevii și studenții care au trimis lucrări în cadrul concursului, împreună cu profesorii lor îndrumători.

Concursul are două secţiuni distincte, traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză.

Prima parte a concursului a avut loc în lunile martie, aprilie, și în luna aceasta, când au fost primite, procesate și corectate traducerile studenților și elevilor participanți. Rezultatele au fost afișate pe site în data de 16 mai.

Și anul acesta, datorită condițiilor prezente, festivitatea de premiere se va desfășura online.

Ținând cont de specificul concursului, vor fi înmânate 41 de premii în cărți obținute cu sprijinul partenerilor evenimentului, cu precădere: Consiliul Judeţean Alba și Ministerul Educației Naționale, cărora le mulțumim și pe această cale.

 

La ediția din acest an au participat cu traduceri 56 de studenți din centrele universitare din țară: Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, Universitatea din Craiova, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Transilvania din Brașov precum și studenți ai universității noastre.

 

La secțiunea dedicată elevilor din învățământul preuniversitar au participat cu lucrări 94 de elevi din județele Alba, Hunedoara, Brașov, Buzău, Mehedinți, Olt și Gorj. Și la această ediție ne bucurăm să avem participanți din Chișinău.

 

Informații suplimentare puteți găsi pe site-ul Concursului la adresa www.traduceri.uab.ro, secțiunea Activități.

 

Organizatorii doresc să le mulțumească tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat acestui eveniment!

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/