24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Grenade defensive de mână produse la Orăștie

Uzina Mecanică din Orăștie anunță că a început producția de grenade defensive.

„Uzina Mecanică Orăștie reînoadă o tradiție de zeci de ani prin reînceperea producției militare după o întrerupere de peste 14 ani. UMO reîncepe producția specială, cu Grenada de mâna defensivă, în colaborare cu Uzina Mecanica Mija. Astăzi am primit prima comandă. Este începutul unei colaborări pe termen lung”, a informat conducerea Uzinei Mecanice Orăștie, pe pagina de Facebook. Uzina Mecanică Orăștie se află sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Industria de Apărare.

La Orăştie vor fi prelucrate carcasele grenadelor, produse din fontă la Reva Simeria, care vor fi trimise apoi Uzinei Mecanice Mija pentru umplere cu exploziv, spune Ovidiu Vlad, directorul UMO.

Grenadele de mână defensive vor avea o lungime de 100 mm și o greutate de 0,56 kg, având încărcătură de TNT și minimum 800 de schije. „Grenada de mână defensivă este destinată în luptă pentru neutralizarea şi nimicirea forței vii descoperite a inamicului și în lucrări de campanie de tip ușor”, informează Uzina Mecanică Mija, partenerul fabricii din Orăștie.

Foto: UMO Orăștie

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/