2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Grevă japoneză la Termocentralele Mintia şi Paroşeni

Nemulţumiţi de faptul că sunt obligaţi să intre, prin rotaţie, în stand-by, angajaţii de la Termocentralele Mintia şi Paroşeni au declanşat, miercuri, greva japoneză.

paroseni.termoÎn afară de angajaţii din subteran ori personalul direct productiv, toţi angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor lucra mai puţin, începând chiar de miercuri, 11 iunie. Decizia a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al CEH, pentru reducerea cheltuielilor. Practic, 25% din personal va fi afectat de această măsură care prevede reducerea timpului de lucru cu o zi pe săptămână, respectiv 4 – 5 zile lunar, perioadă care nu va fi plătită. Numai că această hotărâre i-a nemulţumit pe angajaţii celor două termocentrale care aparţin de Ceh, Mintia şi Paroşeni, unde angajaţii au intrat în grevă japoneză. „Probabil, ar fi fost mai bine săs e solidarizeze grevei de avertisment desfăşurată săptămâna trecută, dar oricum suntem alături de ei. Decizia de trimitere în şomaj tehnic a 25% din personal trebuia să vină ulterior unor alte reduceri, vizavi de personalul din conducere. Această hotărâre nu  a respectat nici etapele pe care le prevede Codul Muncii. Noi trebuia să fim consultaţi şi notificaţi cu privire la acest demers”, a declarat liderul Sindicatului „Muntele”, Petre Nica. Acesta se referă la faptul că, săptămâna trecută, Ministrul Energiei a anunţat că se vor face economii prin restructurarea celor numiţi pe criterii politice. „Pentru ca societatea să aibă viitor, este fundamental să reducem costurile de producţie. Programul de modernizare a minelor este şi el foarte important. În plus, am acceptat propunerea sindicatelor ca reducerea fondului salarial să înceapă cu restructurarea celor care au fost numiţi pe criterii politice, şi nu pe criterii de merit profesional în diverse funcţii din societate, în ultimii cinci-şase ani”, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei.

La ora actuală, CEH traversează o perioadă economică extrem de dificilă, iar reducerea cheltuielilor este impusă şi de faptul că Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat de Guvern este unul negativ.

 

 

 

 

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente