31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

Hunedorenii pot primi finanţări pentru a învăţa o meserie de viitor

ilare bordeasuFacultatea de Inginerie din Hunedoara este partener la un proiect POSDRU, prin care persoanele fără loc de muncă sunt ajutate să înveţe o meserie în domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor. Cei care se înscriu la cursuri primesc subvenţii şi au şanse mai mari să fie angajaţi, la absolvirea lor.

“Proiectul pe care noi îl vom derula la Facultatea de Inginerie din Hunedoara este un proiect POSDRU, activ pe piaţa muncii, cu finanţare de la Uniunea Europeană, care se adresează şomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate. El oferă o serie de avantaje, pentru că este un proiect TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor). Are şapte module, şapte tipuri de cursuri, care sunt cele mai căutate pe piaţa muncii. Printre ele se numără grafica asistată pe calculator, pagini web, reţele de calculatoare, proiectare asistată de calculator, inclusiv pentru cei mai puţin cunoscători şi lucrători în domeniu şi cursuri de introducere, prelucrare şi validare date”, a declarat prof. dr. Ing. Ilare Bordeaşu, lider de proiect.

https://www.youtube.com/watch?v=8ZmtVhZB-aY&feature=youtu.be

Potrivit profesorului universitar, printre avantajele pe care le au cursanţii sunt primirea unei subvenţii la absolvire, în valoare de până la 600 de lei. Participanţii beneficiază şi de o masă de prânz în fiecare zi în care au loc cursurile, iar persoanele care locuiesc la mai mult de 50 de kilometri de Hunedoara au asigurate cazare, masă şi transport. Şi ceilalţi cursanţi pot beneficia de transport gratuit. Modulele de reconversie profesională se întind pe durata totală de 80 de ore: 40 de ore fiind de aplicaţii şi 40 de ore de teorie. Circa 80 de hunedoreni s-au înscris până în prezent la cursurile de reconversie profesională, însă hunedorenii interesaţi de acest proiect pot primi informaţii la sediul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara. Organizatorii cursurilor TIC susţin că mulţi dintre cei care le parcurg reuşesc apoi să se angajeze, domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor fiind unul în care este nevoie de forţă de muncă.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/