19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Împistritul ouălor, la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad

Ne apropiem cu pași repezi de una dintre cele mai mari sărbători creștine: Paștile. Poate, acum, gândul nostru se întoarce mai des spre anii copilăriei, spre casa bunicilor, spre lumea satului cu obiceiurile și tradițiile sale din străbuni.

Pentru cei interesați de unul dintre obiceiurile specifice Sărbătorii Pascale, încondeierea sau „împistritul” ouălor, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara, oferă demonstrații de „împistrit” ouă, la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie din Brad. Atelierele se vor derula în zilele de 12, 13 și 14 aprilie 2022, la sediul din Brad, strada Cloșca, nr. 4, între orele 11-17, pentru toți vizitatorii care vor trece pragul muzeului.

Demonstrațiile vor fi realizate de către muzeograful Monica Dușan, care va prezenta ustensilele folosite pentru acest meșteșug, precum și tehnica prin care sunt „împistrite” ouăle. Modelele sunt cele utilizate de-a lungul timpului în zona Bradului.

Aducând în fața publicului obiceiul tradițional al încondeierii ouălor de Paști, ne propunem să creștem interesul publicului pentru obiceiurile și tradițiile românești, și să promovăm patrimoniului cultural al Muzeului Civilizației Dacice și Romane și al județului Hunedoara.

Vă așteptăm cu drag!

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/