6.2 C
Deva
joi, februarie 22, 2024

Imprudența oaspeților unui refugiu montan din Retezat putea duce la un dezastru

Rangerii care au inspectat un refugiu montan din Parcul Naţional Retezat au avut parte de o surpriză neplăcută. Oamenii care părăsiseră locul înaintea lor au lăsat aprinsă, pe o masă din lemn, o lumânare aprinsă. Riscul producerii unui incendiu era extrem de ridicat.

„Vă rugăm să fiţi atenţi la ce lăsaţi în urmă! Lumânarea lăsată aprinsă în interioriul refugiului Stanuleţi situat în PNR este o neglijenţă a celor care au folosit refugiul în mod gratuit, dar care putea să coste refugiul. Totodată, refugiul Stanuleţi este situat în pădure de molid, iar aprinderea lui ar fi putut duce la un incendiu în pădurea care îl adăposteşte. Mulţumim rangerilor APNR Ioan Bogdan şi Lenuţa Bogdan care aflaţi în patrulă de pază au verificat starea refugiului”, au informat reprezentanţii Parcului Naţional Retezat.

Rangerii oferă câteva recomandări celor care folosesc refugiile montane din Retezat. „Ca să le găsiţi în stare bună data viitoare şi să fie de folos şi altora, vă rugăm: nu deterioraţi refugiile; închideţi uşile şi ferestrele, ca să nu le rupă vântul şi să nu intre ploaia sau zăpada în refugiu; nu lăsaţi ambalaje şi alte gunoaie în refugii, nici alimente care nu sunt depozitate în cutii/vase care nu pot fi roase de rozătoare; faceţi focul folosind primusul şi fiţi foarte atenţi; nu intraţi cu colţarii în refugiile cu duşumea sau linoleum”, informează administraţia PNR.

Foto: Lenuţa Bogdan, Parcul Naţional Retezat / Facebook

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/