19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

În săptămâna Naşterii Domnului, poliţiştii hunedoreni sunt alături de familiile aflate în dificultat

În apropierea sărbătorii creştine a Naşterii Domnului, poliţiştii hunedoreni au avut iniţiativa de a sprijini material şi spiritual o familie monoparentală – victimă a violenţei domestice.

 

Cei doi micuţi, în vârstă de 9 şi 11 ani, care trăiesc împreună cu mama lor într-o locuință protejată din judeţul Hunedoara, au fugit din calea unui tată violent în urmă cu un an, în toiul iernii, iar vizita oamenilor legii le-a adus un plus de siguranță şi încredere. Impresionaţi de drama acestei familii monoparentale, poliţiştii hunedoreni s-au transformat în ajutoare ale lui Moş Crăciun şi au organizat o colectă benevolă în urma căreia au cumpărat alimente de primă necesitate, dulciuri, jucării, dar şi măşti de protecţie, pe care le-au oferit, în prag de sărbători, celor doi frăţiori şi mamei lor. Copiii au fost impresionaţi de ajutoarele cu epoleţi ale Moşului, iar după ce au urcat în autospeciala de intervenţie a Poliţiei, s-au decis în privinţa carierei pe care o vor urma. Aceştia au mărturisit că îşi doresc să devină poliţişti, pentru ca mama lor – ori alte mame aflate în dificultate – să fie protejate de partenerii pentru care violenţa este singurul mod de exprimare. Băiatul chiar a fost fericit să îmbrace uniforma de poliţist oferită în dar de oamenii legii.

La plecare, oamenii legii au promis că vor oferi şi pe viitor sprijin material familiei respective, astfel încât cei mici să îşi poată continua studiile şi, poate, într-o zi, să opteze pentru cariera de poliţist. De altfel, nu este prima dată când poliţiştii oferă sprijin acestei familii.
Ei au fost alături de cei doi micuţi şi de mama lor şi în preajma sărbătorii Sfintelor Paşti, când, de asemenea, le-au oferit alimente şi cadouri.
Gestul umanitar al poliţiştilor hunedoreni îşi propune să atragă atenţia asupra urmărilor dramatice ale violenţei în familie, dar şi asupra conștientizării victimelor acestui gen de infracţiuni cu privire la necesitatea de a sesiza Poliţia şi de a solicita emiterea ordinului de protecție provizoriu, atunci când situaţia o impune.
Tot ieri, poliţiştii hunedoreni au oferit cadouri şi alimente şi copiilor instituționalizați în cadrul aşezământului de ocrotire din localitatea Săuleşti, aflat sub oblăduirea Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

În cadrul activităților de prevenire desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vulcan și în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții școlilor și a Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan, au fost identificate mai multe familii aflate în situații materiale precare, familii cu mai mulți copii sau persoane în vârstă. Pentru a aduce o umbra de bucurie în viata acestora, la începutul acestei săptămânio, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vulcan au donat bani și au fost „Moș Crăciun” pentru 21 copii și 14 persoane vârstnice.

IPJ Hunedoara

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/