2.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ Noile semafoare din Deva i-au speriat pe taximetrişti

taximetristii cei mai incurcati de noul sistemÎn aproape un sfert din locaţiile din Deva, unde au fost amplasate semafoare în cadrul proiectului european de management al traficului rutier, instalaţiile au fost montate în premieră. Nu doar pietonii, dar şi şoferii s-au declarat nemulţumiţi de ele.

În următoarele săptămâni, spun reprezentanţii Primăriei Deva, sistemul integrat de management al traficului rutier se va optimiza. Astfel problemele sesizate de şoferi şi pietoni, legate de numărul mare al semafoarelor intrate în funcţiune în localitate (circa 300, dintre care un sfert au fost montate în locuri unde nu existau semafoare până în prezent) se vor rezolva de la sine.

Cele mai mari nemulţumiri privind semaforizarea străzilor din Deva le-au acumulat taximetriştii. Oamenii spun că în loc să degajeze traficul rutier, numărul mare de semafoare îi încurcă pe şoferi. „Cam 80 la sută din semafoare nu îşi aveau locul. La orele de vârf pe bulevarde am văzut coloane de maşini întinse pe zeci de metri, degeaba spun cei de la primărie că se va reduce timpul petrecut de şoferi în trafic. În plus, nu ştim cât trebuie să aştemptăm culoarea verde. Ba stăm 20 de secunde, ba două minute”, a reclamat Florin, un taximetrist din localitate.

Tehnologie modernă

„Pe Bulevardul Decebal, la o trecere de pietoni, am văzut câţiva bătrâni aşteptând verdele la semafor minute în şir, fără să ştie că pot apăsa pe butonul de plastic pentru a putea traversa regulamentar. Mi-a fost milă de ei şi le-am indicat să apese pe buton, altfel cred că nu mai reuşeau să treacă strada”, povesteşte Alin, un alt taximetrist.

Sistemul integrat de management al traficului rutier este unul inteligent, care se adaptează de la zi la zi valorilor de trafic şi îşi creează propria hartă a traficului, spun reprezentanţii Primăriei municipiului Deva. „În următoarele săptămâni el se va optimiza, astfel încât vor fi reduşi timpii petrecuţi de şoferi pe traseele din oraş. Şoferii trebuie să respecte viteza legală şi vor avea de câştigat”, a precizat Andrei Nistor, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/