18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

Intervenția pompierilor la incendiul de pe fosta platformă industrială a Hunedoarei a continuat

Duminică, mai multe incendii izbucnite pe terenurile vechii platforme industriale au făcut ca municipiul să fie acoperit de o ceaţă densă. Flăcările au pârjolit mai multe hectare acoperite cu vegetaţie şi deşeuri, iar timp de aproape o zi echipajele de pompieri au fost mobilizate în zonă pentru a opri extinderea arderilor.

„Organele abilitate au constatat un număr de opt focare de incendiu, în puncte diferite ale platformei fostului combinat siderurgic. În urma primelor cercetări efectuate, rezultă că focul a fost pus cu intenție, de către persoane necunoscute. Pompierii au acționat cu trei autospeciale din dotare, alături de societatea comercială Salubprest Hunedoara, care la rândul ei a intervenit cu diverse utilaje pentru stingerea incendiilor de vegetație crescută din abundență, pe platforma fostului combinat Siderurgic. Focul a fost stins în jurul orei 20:30 a zilei de duminică, iar în prezent se încearcă acoperirea zonelor incendiate cu pământ vegetal, cât și identificarea vinovaților cu sprijinul Politiei municipiului Hunedoara si al Poliției Locale”, a informat Primăria Hunedoara.

Luni dimineaţa, în mai multe locuri, vegetaţia uscastă continua să ardă mocnit, iar fumul dens se ridica încă din râpe şi dărâmături. Focarele au fost izolate, dar se manifestau în zone aproape inaccesibile, unde pompierii au trebut să îşi facă loc prin întinderea deasă de mărăcini şi movilele de moloz pentru a ajunge la ele.

 

„Incendiul s-a manifestat în zona fostului combinat siderurgic. Vegetaţia densă, deşeurile şi cauciucurile aflate în zona arderii produc o cantitate însemnată de fum. Pentru limitare intervin două echipaje ale Detaşamentului Hunedoara. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acţionează cu o cisternă şi un buldoexcavator utilizat în curăţarea de vegetaţiea solului pentru realizarea unei fâşii menite să izoleze focul”, a informat, duminică seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

Zona unde s-au produs incendiile se află în adminstrarea Eco Sid, o societate înfiinţată de municipalitate pentru a prelua terenurile pe care au funcţionat mai multe secţii din combinatul siderurgic. Aici, pe lângă ruinele fostelor clădiri industriale puse la pământ, au fost depozitate în trecut rămăşiţele provenite de la ecologizarea a 20 de hectare din fosta platformă siderurgică.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/