Ovidiu Hada şi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, sunt chemaţi în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a răspunde acuzaţiilor formulate de procurorii anti-corupţie în privinţa unor contracte de prestări servicii considerate ilegale, pe care fosta administraţie locală le-a semnat cu firme private.
Dosarul fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar procesul început în anul 2011 a ajuns la al patruzecelea termen de judecată. Problemele care au dus la prelungirea judecării cauzelor au fost legate de expertizele contabile solicitate şi administrate în dosar. „La termenul trecut al procesului instanţa a hotărât amânarea cauzei. S-a făcut o adresă către Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, pentru aplicarea vizei pe fiecare filă a raportului de expertiză. De asemenea, a mai fost cerută o exepertiză contabilă în dosar, dar instanţa a respins solicitarea, considerând că expertiza a răspuns întrebărilor ridicate de apărare”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.
Un proces îndelungat
Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, şi fostul viceprimar Robert Dan au fost acuzaţi că au aprobat, în perioada 2008 – 2009, mai multe achiziţii ilegale efectuate de administraţia publică locală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 150.000 de euro bugetului local. Potrivit anchetatorilor, Hada ar fi contribuit la atribuirea ilegală a unor contracte, de către Primăria Hunedoara, către apropiaţi ai săi. Ovidiu Hada a respins acuzaţiile procurorilor anticoruţie.
Şefii fostei administraţii locale a municipiului Hunedoara au mai fost condamnaţi, într-un alt dosar ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, la închisoare cu executare (5 ani – Ovidiu Hada, trei ani – Robert Dan)pentru infracţuni legate de traficul de influenţă, în care prejudiciul a fost stabilit la 40.000 de euro. Sentinţa a fost atacată cu recurs.