28 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

Laura Sârbu, condamnată pentru trafic de influență

Tribunalul Hunedoara a pronunțat, luni, sentința în dosarul de corupție în care au fost trimiși în judecată trei angajați ai Primăriei Deva.

Laura Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva, soțul ei Hadrian Sârbu, angajat și el în administrația locală și Mihai Bodrean, cumnatul acesteia, om de afaceri şi funcţionar al Primăriei Deva au fost acuzați de trafic de infleunță de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Laura Sârbu ar fi primit circa 80.000 de lei de la un om de afaceri pentru a-i facilita obținerea unui contract cu primăria.

Magistrații au condamnat-o la trei ani și opt luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de influență. Soțul ei a primit doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendare, în același dosar, iar Mihai Bodrean a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare. Sentința pronunțată de tribunal nu este definitivă, putând fi contestată, cu apel.

Laura Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva,a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în luna aprilie a anului 2021.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, şi de ajutorul lui Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.

În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

Anul trecut, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Lucian Bocan, administrator al unei firme de construcţii, care a beneficiat de contractul cu Direcţia de Asistenţă Socială, pentru cumpărare de influenţă. Acesta a primit pedeapsa finală de doi ani de închisoare, cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/