37.2 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Licitație reluată pentru autobuzele electrice, la Deva

Primăria Deva a scos din nou la licitație publică achiziţia a 26 de autobuze electrice şi lucrările de amenajare a 33 de staţii de încărcare a vehiculelor.

Investiţia, finanţată de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziţionarea de vehicule ecologice” a fost estimată la 36,8 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Recent, municipalitatea a mai scos la licitație publică investiția, însă în aprilie, procedura a fost anulată, deoarece la licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant. Vineri, au fost publicate din nou documentele necesare licitației, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Potrivit proiectului, vor fi achiziţionate 26 autobuze electrice (din care 4 autobuze electrice cu dimensiunea de maxim 10 metri şi 22 autobuze electrice cu dimensiunea de maxim 7 metri) şi 33 de staţii de încărcare autobuze electrice (7 staţii de încărcare rapidă, din care 3 pentru autobuze de 10 m şi 4 pentru autobuze de 7 m; 26 staţii încărcare lentă, din care 4 pentru autobuzele de 10 metri şi 22 pentru autobuzele de 7 m), se arată în documentele publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 iunie, acestea urmând a fi evaluate până pe 28 noiembrie, iar durata contractului va fi de zece luni.

După implementarea investiţiei din fonduri UE se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 15 procente, până în anul 2022. În cadrul proiectului ce urmează a fi implementat, se doreşte achiziţionarea de autobuze ecologice (electrice şi hibride), construirea a 125 de staţii de autobus şi modernizarea şi adaptarea traseelor în lungime de 45,3 kilometri. Un alt obiectiv al proiectului este creşterea utilizării transportului în comun de la 13%, faţă de cât este în prezent, la 67,7 la sută, arată documentele investiţiei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/