31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi

Fosta stradă Stufit, care înconjoară zona industrială a municipiului Hunedoara, a păstrat priveliștile mizeriei și sărăciei din urmă cu peste jumătate de secol, găsite în fotografii de arhivă. Doar că numărul barăcilor a fost redus la câteva, iar cea mai mare parte a întinderii industriale din fundalul acestora a rămas ocupată cu dărâmături.

Pe marginea drumului, în zona Izvor, localnicii au transformat câteva hectare de teren într-o uriașă rampă de gunoi. Sunt depozitate resturi menajare, deșeuri provenite din dărâmături, mobilier vechi, rămășițe auto și cam tot ce au considerat oamenii că nu mai au nevoie prin casă. „Oamenii trec pe aici cu mașinile și descarcă pe marginea drumului, la câteva sute de metri sau chiar mai apropae de noi, saci cu gunoaie. În trecut, chiar dacă se afla în apropiere de combinat, pe strada aceasta oamenii se mergeau spre grădinile și livezile lor fără a găsi mormanele de mizerie de acum”, spune un localnic. Drumul de trei kilometri leagă zona Izvor de satul Răcăștie, trecând prin fosta platformă industrială și pe marginea acesteia.

Terenurile acoperite cu gunoaie fac parte din teritoriul ocupat în trecut de fosta platformă industrială a Hunedoarei, din care peste 100 de hectare sunt în administrarea Eco Sid, o societate în care acționar majoritar este Consiliul Local al Hunedoarei și care nu are angajați. Virgil Popovici, administratorul provizoriu al societății, a precizat că zona pe care sunt aruncate gunoaiele este vastă, iar fenomenul poate fi cu greu controlat, din cauza suprafețelor mari ale fostei platforme industriale. La scurt timp după ce au fost făcute acțiuni de ecologizare în locurile „vulnerabile”, locurile curățate au fost din nou poluate de localnici. La rândul lor, reprezentanții Poliției Locale susțin că au sancționat mai multe persoane prinse în timp ce aruncau gunoaiele în aceste locuri.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/