2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Locotenentul lui Alin Simota a fost condamnat pentru înşelăciune

2 litera 1Cristian Litera a primit o sentinţă de 10 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de infracţiuni de înşelăciune. Cristian Litera, arestat în prezent într-un dosar de şantaj şi trafic de persoane în care mai este anchetat şi omul de afaceri Alin Simota, a primit o condamnare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani.

Litera, cel care a fost garda de corp a „baronului Văii Jiului” Alin Simota, a fost trimis în închisoare pentru următorii zece ani. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Hunedoara. .„Soluţia instanţei nu este definitivă, împotriva ei putând fi declarat apel”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.
Deveanul a fost anchetat pentru că ar fi dirijat activitatea unor firme ai căror administratori au făcut achiziţii de materiale de construcţii şi alte bunuri în valoare totală de circa un milion de lei. Mărfurile, care ajungeau la Litera, nu mai erau plătite de administratorii firmelor sau erau achitate prin emiterea unor cecuri fără acoperire.

Ţepe cu CEC-uri false
În acest dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Bălan, la cinci ani de închisoare cu executare, şi Ionuţ Crişan, la şase ani de închisoare, cu executare. Cei doi au administrat societăţile implicate în afaceri ilegale. Ei contactau firmele de materiale de construcţii din ţară, arătându-se interesaţi de achiziţionarea unor produse. După ce luau marfa, lăsau drept garanţie o filă CEC. Bunurile achiziţionate, printre care şi utilaje, erau vândute rapid sub preţul pieţei altor societăţi.  Filele CEC eliberate erau refuzate de bancă pentru că nu aveau acoperire în numerar. Astfel au fost păgubite firme din Hunedoara, Dolj şi Alba Iulia. „Nu ne-am ales cu nimic de pe urma tranzacţiilor, fiind constrânşi să recurgem la înşelăciune. Cu materialele achiziţionate, Cristian Litera şi-a ridicat o vilă”, a mărturisit Ionuţ Crişan, în faţa magistraţilor.

Recuperatorul plătit de Simota
În prezent, Cristian Litera mai este anchetat într-un dosar de crimă organizată: a fost considerat lider al unei grupări specializate în cămătărie, şantaj şi înşelăciune cu consecinţe grave. Mai mulţi oameni de afaceri din judeţ au fost siliţi să plătească sute de mii de euro, după ce s-au împrumutat de la cămătari cu sume mult mai mici. Dacă nu plăteau, erau ameninţaţi şi agresaţi de membrii grupării. Ulterior, în acest dosar a fost arestat preventiv şi Alin Simota, cel care s-ar fi folosit de recuperatori pentru a-şi intimida concurenţii în afaceri şi în ploitică.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/