0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Lucrări de aproape 545.000 de lei în Staţia CFR Băniţa

Calea ferată din zona Băniţa intră în reparaţii. După ce nu o dată magneţii au pus în pericol traficul feroviar, furând inclusiv piese de la instalaţia de semnalizare, CFR SA alocă fonduri importante pentru remedierea deficienţelor constatate.

cfrAproape 545.000 de lei este valoarea totală a lucrărilor ce vor fi executate în zona Staţiei CFR Băniţa. Lucrările prevăd înlocuirea cablurilor cu rezistenta de izolaţie necorespunzătoare, cu cabluri de semnalizare cu izolaţie de PVC, manta din bandă de oţel şi armătura de aluminiu, pozarea lor în săpătură, subtraversarea liniilor prin tuburi PVC de tipul greu, introducerea în postul de comandă şi în cutiile terminale, efectuarea capului de cablu şi mufarea acestora cu mufe termoretractabile. Practic, este vorba despre execuţia de lucrări la sistemul de semnalizare feroviară. Licitaţia organizată de CFR a fost câştigată de SC Construcţii Feroviare Mureş, la preţul de 544, 603 lei.

În ciuda fondurilor de investiţii alocate anual, problemele de pe calea ferată sunt multe, iar unele sunt generate de magneţii care fură tot ce poate fi valorificat, fără să se gândească la consecinţe. În plus, infrastructura învechită contribuie din plin la creşterea gradului de nesiguranţă pe calea ferată.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/