23.7 C
Deva
marți, iulie 23, 2024

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din Deva vor duce la mutarea elevilor. Decizia primăriei, contestată

Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” din Deva intră în reabilitare pe fonduri europene, din această vară. În anul școlar 2021 – 2022, cursurile pentru cei aproape 1.000 de elevi ai unității de învățământ se vor desfășura în clădirea Liceului de Arte «Sigismund Toduță» aflată în cartierul Progresul (fosta Școală generală nr. 2), potrivit unei decizii anunțată de primarul Florin Oancea. Elevii din ciclul primar și cele patru clase de a VIII-a de la Școala Gimnazială «Andrei Șaguna» vor avea cursuri de dimineața, iar cei din clasele V-VII de după-amiaza, a informat acesta.

Decizia luată de municipalitate a nemulțumit o parte a părinților elevilor și reprezentanților Școlii „Andrei Șaguna”, iar miercuri, zeci de oameni s-au strâns în fața Primăriei Deva și au cerut explicații primarului.

„La Școala «Andrei Șaguna» sunt copii cu rezultate deosebite la olimpiade, care se pregătesc după-amiaza. Sunt sportivi de performanță cu rezultate deosebite care merg la antrenamente și cărora le puneți piedică să aibă succes în ceea ce privește activitatea sportivă. Sunt părinți care au copii și în clasele 0 – IV și în clasele V – VIII. Gândiți-vă, cum se vor descurca acei oameni, în condițiile în care nu are cine să stea cu ei acasă dimineața, să-i verifice, să le ofere sprijin. Suntem foarte mulți navetiști. Drepturile copiilor sunt încălcate și există discriminare. Toți avem aceleași drepturi, noi ca părinți, cadrele didactice dar și copiii”, a reclamat unul dintre părinți, în timpul ședinței de Consiliu Local.

Nu este singura unitate școlară din Deva unde elevii vor merge la cursuri, atât dimineața, cât și după-amiaza, a arătat primarul Florin Oancea. „S-a indus ideea că discriminăm copiii de la Școala «Andrei Șaguna». Nu este singura școală care, în acest an, 2021 – 2022, va desfășura activitatea în două schimburi. Același lucru este și la «Regina Maria». Cred că toți trebuie să înțelegem un singur lucru: ne-am zbătut foarte mult pentru a obține finanțări pe fonduri europene. O treime dintre școlile din Deva vor intra în reabilitare. Nu se pot desfășura aceste lucrări de amploare cu copii în clase. Dacă aveam corpuri de clădire disponibile se desfășurau cursurile într-un singur schimb”, a declarat primarul Devei.

Foto: captură Facebook. Primăria Deva

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/