12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Machetă în mărime naturală. Dinozaur din Canada, în Ţara Haţegului

O machetă de magyarozaurus dacus, în mărime naturală, cel mai mare dintre dinozaurii pitici care a trăit în Ţara Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, va ajunge acasă, tocmai din Canada, dar nu înainte de a fi admirat în toata Europa. Acesta a fost realizat de canadianul Brian Cooley, cel mai renumit artist din lume în acest domeniu

MAIN Dino Canada

Turiştii care vor ajunge în Ţara Haţegului vor putea admira, din această vară, o macheta de magyarozaurus dacus. Dinozaurul va porni din Canada luna viitoare, iar după o călătorie cu vaporul peste ocean, va debarca în Rotterdam,  după care timp de o lună va face turul Europei, urmând ca în iulie să ajungă acasă, acolo  unde îi este locul, adică în Ţara Haţegului. „Este un proiect lansat de Brian Cooley, renumitul artist canadian, care presupune întoarcerea dinozaurul acasă, şi nu oricum, ci cu mare fast. Acesta o să se plimbe prin toată Europa, doritorii se vor putea fotografia cu el, iar în final va ajunge în Ţara Haţegului unde va şi rămâne”, a declarat Cristian Ciobanu, administratorul Geoparcului Dinozaurilor – Ţara Haţegului.

 

Campanie de strângere de fonduri

Pentru ca dinozaurul să ajungă acasă din Canada, este nevoie de 20 de mii de dolari canadieni, iar pentru a strânge această sumă, a fost iniţiată şi o campanie. „Am lansat o campanie de strângere de fonduri pentru că transportul se ridică la o sumă destul de mare. Toţi cei care doresc să ajute ca acest dinozaur să ajungă acasă cât mai repede, pot face o donaţie, iar mai multe informaţii în acest sens se pot găsi pe pagina de internet https://www.kickstarter.com/projects/1318817492/a-transylvanian-dwarf-dinosaur-needs-a-ride-home”, a conchis Cristian Ciobanu.

 

Geoparcul Dinozaurilor, inspiraţie pentru „Jurassic Park”

Magyarozaurus dacus a trăit în Ţara Hategului, care pe atunci era o insulă, în urmă cu 70 de milioane de ani. Acesta este cel mai mare dintre dinozaurii pitici şi are o înălţime de aproximativ şase metri. Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului a  fost introdus pe lista obiectivelor UNESCO, iar în urmă cu 20 de ani zona a fost vizitată şi de către Jack Horner, consultantul ştiinţific al lui Steven Spielberg pentru celebra serie de filme „Jurassic Park”.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/