19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Masca de protecţie devine obligatorie în preajma şcolilor şi în judeţul Hunedoara

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis, vineri, că purtarea măştii de protecţie în preajma şcolilor să fie bligatorie. Totodată, angajaţii din sănătate şi centre de îngrijire vor fi testaţi RT-PCR la revenirea din concedii. De asemenea, controalele în pieţe şi în mijloacele de transport în comun vor fi intensificate.

Purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, de luni până vineri, în intervalul orar 07.45 – 20.00, se arată în hotărârea CJSU.

Totodată, pentru a preveni apariţia unor noi focare de SARS CoV- 2 , în hotărârea adoptată vineri se prevede ca în următoarele instituţii: spitalele din judeţul Hunedoara, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi centrele rezidenţiale pentru îngrijire, angajaţii acestora care se întorc din concedii de odihnă/învoire/recuperare sau alte situaţii vor fi testaţi RT-PCR înainte de a se prezenta la locul de muncă.

O altă măsură prevăzută în document se referă la intensificarea activităţilor de control în pieţe, târguri şi mijloace de transport în comun.

Situaţia cazurilor pozitive a căror incidenţă pentru fiecare localitate depăşeşte 1,5/1.000 va fi analizată la începutul săptămânii viitoare. În funcţie de rezultate, vor fi luate sau nu, măsuri de restricţionare a unor tipuri de activităţi comerciale cu publicul.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/