2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Mii de credincioşi ortodocşi aşteptaţi să se roage la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

Eveniment spiritual de seamă în judeţul Hunedoara, unde în perioada 3 –6 decembrie va poposi racla cu părticele din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în Hunedoara pentru a lua parte la manifestările de înălţare spirituală pregătite cu această ocazie.

moasteRacla cu sfintele moaşte va fi adusă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti în Episcopia Devei şi Hunedoarei, acest pelerinaj fiind prilejuit de prăznuirea a două dintre marile sărbători ale Episcopiei Devei şi Hunedoarei, respectiv pomenirea Sfintei Mari Muceniţe Varvara, Ocrotitoarea minerilor, şi hramul Catedralei Episcopale ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva.  Delegaţia care va însoţi racla cu Sfintele Moaşte va fi condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, aceasta fiind aşteptată în judeţul Hunedoara în data de 03 decembrie, la biserica Sfânta Mare Muceniţă Varvara din Petroşani. De asemenea, în procesiunea spre Deva, unde va ajunge în seara zilei de 05 decembrie, racla va poposi şi în oraşele Haţeg,  la Biserica Sf. Nicolae, şi Hunedoara, la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena. Reprezentanţii Epicopiei Devei şi Hunedoarei spun că „bucuria prilejuită de prezenţa Sfintelor Moaşte în Episcopia Devei şi Hunedoarei este cu atât mai mare cu cât anul 2013 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

Racla cu Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va poposi în data de 3 decembrie, la ceas de seară, la Petroşani şi va fi întâmpinată în biserica ”Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din Petroşani. În dimineaţa zilei de prăznuire a Sfintei Mari Muceniţe Varvara, în data de 4 decembrie, un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi va oficial Sfânta Liturghie la biserica ”Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din Petroşani. De aici, în după-amiaza zilei de 4 decembrie racla cu Sfintele Moaşte va fi întâmpinată la biserica Sf. Ier. Nicolae din Haţeg, unde va rămâne până în dimineaţa zilei de 05 decembrie. În dimineaţa zilei de 5 decembrie, Sfintele Moaşte vor fi primite în Catedrala ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Hunedoara, urmând apoi a fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie. Seara, racla cu Sfintele Moaşte va fi purtată în procesiune spre Deva, unde va fi întâmpinată la Catedrala Episcopală ”Sfântul Ierarh Nicolae” şi aşezată spre închinarea credincioşilor, moment care va fi urmat de săvârşirea Slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar la final corul preoţesc ”Sacerdotes” al Episcopiei Devei şi Hunedoarei va susţine un concert de colinde.

De sfântul Nicolae, în 6 decembrie, soborul de arhierei va fi întâmpinat în Catedrala Episcopală.  Racla cu Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va rămâne la Catedrala Episcopală ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’ din Deva până în după-amiaza zilei. „Credincioşii din întreg cuprinsul judeţului Hunedoara sunt aşteptaţi cu multă dragoste să participe la aceste manifestări de înălţare spirituală, momente menite să aducă bucurie şi pace în sufletele noastre, în pragul marelui praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos”, au mai spus reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Carmen Cosman

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/