31.7 C
Deva
marți, iulie 23, 2024

(VIDEO) Mii de oameni au ajuns la început de an la Mănăstirea Prislop

Au fost mii de oameni la început de an la Mănăstirea Prislop. Sâmbătă, pelerinii care au vrut să se roage în faţa mormântului lui Arsenie Boca au trebuit să aştepte chiar şi câteva zeci de minute pentru a ajunge în faţa acestuia.

Spre deosebire de 28 noiembrie 2020, în ziua comemorării duhovnicului Arsenie Boca, când circuitul de vizitare a fost delimitat cu garduri metalice, iar din loc în loc oaspeţilor mănăstirii le-au fost puse la dispoziţie recipiente cu dezinfectant, de această dată gardurile au lipsit, iar soluţiile de dezinfectare a mâinilor puteau fi găsite doar la intrarea în curte.

Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai vizitate locuri istorice din vestul ţării, datează din secolul al XIV-lea, şi a devenit un mare loc de pelerinaj datorită duhovnicului Arsenie Boca, una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei. Arsenie Boca a slujit la mănăstirea Prislop din anul 1948, după ce fusese mutat din mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş. În zilele de sărbătoare, mii de pelerini în mănăstirea din Ţara Haţegului, pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/