Primăria Lupeni se va judeca la Bucureşti în dosarul în care a chemat la bară mai multe ministre şi instituţii guvernamentale pentru blocarea finanţării proiectului din Staţiunea Straja. Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara şi-au declinat competenţa în această cauză pe care au trimis-o la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.
Trece sezonul de iarnă până când Primăria Lupeni va reuşi să stabilească, în instanţă, cine este vinovat pentru nefinanţarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil în Staţiunea Straja. Edilii au chemat în instanţă, la Tribunalul Hunedoara, mai multe ministere şi instituţii din subordinea Guvernului, însă judecătorii de aici şi-au declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Bucureşti. Dosarul a ajuns zilele trecute pe rolul magistraţilor de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, însă primul termen de judecată a fost stabilit abia pentru data de 17 ianuarie 2104.
Datorii de aproape 50 de milioane de lei
În acest proces au fost acţionate în judecată Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională pentru Turism, dar şi Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, după ce nimeni nu a mai decontat lucrările executate în Staţiunea Straja. Constructorul a executat până acum lucrarea pe banii lui, dar are mari dificultăţi financiare şi este în procedură de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor restante, executantul a dat în judecată Primăria Lupeni care, la rândul ei, a decis să ceară decontarea lucrărilor de la cei care trebuiau să asigure finanţarea.
Potrivit datelor oficiale, pentru domeniul schiabil din Straja, Primăria Lupeni are de încasat aproape 50 de milioane de lei de la Guvern, bani pe care trebuie să îi achite firmelor intrate în asociere care au executat lucrări.