28 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei

Ministerul Energiei a elaborat un plan – alternativă pentru menţinerea termocentralei Mintia ca un pol important în Sistemul Energetic Naţional, susţine Mircea Ion Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara, după întrevederile pe care le-a avut cu ministrul Energii

 

 

Preşedintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a prezentat printr-un comunicat de presă, situaţia reală în care se ală Termocentrala Mintia. Ministerul Energiei este în portofoliul ALDE, motiv pentru care Moloţ a cerut ministrului Anton Anton lămuriri cu privire la soarta Termocentralei, având în vedere faptul că subiectul este intoxicat cu scenarii alarmiste, incorecte şi manipulatorii.

Programul de salvare pentru Mintia

Cu privire la programul de continuare a activității energetice la termocentrala Mintia, președintele Filialei Teritoriale ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, face următoarele precizări: „Analiza efectuată la nivelul Ministerului Energiei a evidenţiat faptul că în forma actuală, termocentrala Mintia nu îşi va putea continua activitatea pe termen lung, situaţie datorată în principal insuficienţei fondurilor necesare asigurării cantităţilor de cărbune pentru funcţionarea la capacitatea cerută, dar şi lipsei investiţiilor în instalaţii pentru îndeplinirea condițiilor de mediu care au atras acumularea de datorii imense, rezultate din amenzile de mediu și nu în ultimul rând din motive tehnice. Ţinând cont de aceste realităţi, Ministerul Energiei a elaborat un plan – alternativă pentru menținerea termocentralei Mintia ca un pol important în Sistemul Energetic Național, prin construirea unei noi termocentrale de 400-500 MW, cu turbine pe gaze naturale care va asigura energia electrică și termică în zonă, beneficiind de o sursă calorică 100% autohtonă, disponibilă imediat și pe termen lung. Noua centrală, va intra în funcţiune în trimestrul 4 al anului 2023, programată cu o durată de funcţionare de 30 de ani. Va fi deservită de aproximativ 300 de angajați, care vor fi preluați gradul de la actuala centrală încă de la începerea lucrărilor la noua centrală, fără a diminua forţa de muncă actuală prin disponibilizări sau concedieri. Aceasta este singura alternativă pentru salvarea termocentralei Mintia”, a transmis preşedintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, printr-un comunicat de presă.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/