20.5 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

MISIUNI PENTRU SIGURANȚA PROCESULUI ELECTORAL

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor Parlamentare și Senat din 6 decembrie 2020, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 05 – 06 decembrie a.c., 524 de efective, dintre care 10 de poliţişti, 91 de jandarmi, 402 de reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 524 de secţii de votare, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte 21 de structuri ale M.A.I. din județul Hunedoara.

Duminică, 06 decembrie a.c., 414 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

De asemenea, 90 de jandarmi, constituiţi în dispozitive de asigurare a ordinii publice vor urmării desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral şi a celorlalte activităţi conexe.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, în data de 6 decembrie 2020, vor fi constituite echipe operative formate din 59 de polițiști, 24 de jandarmi, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, în data de 5 decembrie 2020, lucrători M.A.I. (24 de jandarmi pe 12 trasee și 59 de poliţişti) vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara va avea în responsabilitate un număr de 414 de secţii de votare, constituite în 364 de locaţii, unde vor fi prezenţi 414 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara va avea în responsabilitate 90 secții de votare dispuse în 75 de locații, unde vor fi prezenți un număr de 90 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Un număr de 402 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Hunedoara au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor Parlamentare și Senat din 6 decembrie 2020, cât și actele normative, incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.

IPJ Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/